BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı'nı eleştiren Kılıçdaroğlu 'Ahlak sahibiysen bayrağına vatanına saygın varsa o koltuktan ayrılacaksın. Nokta!" dedi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu dünün Mevlid Kandili olduğunu hatırlatarak Hz. Muhammed'in adalet anlayışından örnekler verdi. 'Şimdi parası olan mahkemenin önünden bile geçmiyor. Bunlar adalet dağıtamazlar. Kışlaya, adliyeye siyaset sokmayın demiştim' dedi

Kılıçdaroğlu grup toplantısında şu ifadeleri kullandı:
"Parası olanlar, siyasi arkası olanlar hapisanenin önünden bile geçmiyor, derhal takipsizlik kararı veriyor. Garipler içeride, fakir fukara içeride, akademisyen içeride. Diğerlerinin tamamı dışarıda, en son parası bol FETÖ'nün elebaşı biri vardı. Savcı takipsizlik kararı verdi. Niçin parası var, niçin dayısı var diye. Adaleti bunlar dağıtamazlar.

DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ VE İSTİSMAR
Çocuklarımıza bayram verdik ama gelecekleri konusunda endişeliyiz. İki arkadaşımız çocuklarla ilgili önemli bir çalışma yaptı.Son 18 ayda 21 bin 957 çocuk halime kaldı. Bunlar oyun oynamak ister ama hamile bırakıldı. 15 yaşın altında 15 bin 937 doğum yaptı cinsel istismar sonucu. 3 bin çocuk cezaevinde. Son 7 yılda 340 çocuğumuz iş kazalarında hayatını kaybetmiş. Çocuklarımız çocukluğunu yaşayabiliyor mu?

YEMEN'DE ÇOCUKLAR
Daha acı olanı Yemen. Binlerce kişi hayatını kaybediyor. İkisi de müslüman ülkesi. Mezhep savaşları. Kimler o coğrafyada yerin altındaki petrolü istiyor. 5.5 milyon çocuk neredeyse kimsesiz. Yemen'de bunlar olurken İslam dünyası ne düşünüyor. Yapmayın hepiniz Müslümansınız mı diyor. Dünya ve islam dünyası bunları seyrediyor. 

DİYANET İŞLERİNE ELEŞTİRİ 'HAİNİ ZİYARET ETTİ'
Mevcut diyanet işleri başkanı inanç ve siyaseti bir araya getiriyor. Bir vatan hainini gitti yerinde ziyaret etti, vatan haini. Bu Fesli Kadir, bir vatan haininin ötesinde biri. Erdoğan'ın akıl hocası, defalarca kendisi söylüyor zaten. Gidip Erdoğan'a düşüncelerimi aktarıyorum diyor.  Bakın ne diyor Fesli kadir BOP'a taraftarım, ABD petrol istiyor hem de hilafeti istiyorum. Hedefimde bana yardımcı olursa olsun. Buna vatan haini denmez de ne denir. İnsani gerekçeyle hangi şehit evini, hangi gazi evini ziyaret ettiniz? Edep sahibiysen, ahlak sahibiysen bayrağına vatanına saygın varsa o koltuktan ayrılacaksın. Nokta!

GÖZLATINA ALINAN AKADEMİSYENLER
Akademisyenler gözaltına alındı. Bunların kaçacak yeri yok çünkü kaçmaları gereken bir durum yok. Şafak baskını alıp götürmek sizi biz cezalandırıyoruz demektir. Yiğit Aksakoğlu'nun dışındaki herkesi bıraktılar. Nedeni Osman Kavala 13 aydır tek kişilik hücrede. Ne iddianame var ne de suç. Gezi'den intikam almaya çalışıyorlar. Gezi de bu memleketin gençleri bir diktatörü diz çöktürdü.

Osman Kavala'ya gerekçe bulamıyorlar. Eren Erdem içerde, Ece Sevim Öztürk içerde. Adaletsizlik olursa ülkede pek çok sorun gündeme gelir. Gazeteciler özgürce yazamaz otosansür uygular. Ülkenin beyni göçer gelecek olan sermaye de demokrasi olmadığı için gelmez. Üretemez ülke.

ÇİFTÇİNİN HAKKI VERİLMEDİ
Eğer saman, pirinç, canlı hayvan, nohut, zeytinyağı ithal ediyorsak bu ülkede üretim durmuş demektir. 278 milyar lira çiftçiye destek verilmesi gerekiyordu, 123 milyar verdiler. Çiftçinin hakkı çiftçiye teslim edilmedi. Kimse korkudan dava açamadı. Zamlar arka arkaya geliyor, çiftçi daha henüz tam farkına varamadı. Şeker fabrikalarını özelleştirmeyin dedik, burada binlerce işçi çalışıyor dedik. İşçi çıkarmayacağız dediler, Erzurum'da çıkardılar ilk. Bursa'da, Çorum'da şeker pancarı toplanamıyor. Çiftçi mağdur olduk diyor, neden karşı çıkmadın özelleştirmeye? Senin hakkını sonuna kadar biz savunacağız.

İDO ULAŞIMI
İstanbul'a yaptıklarıyla övünüyorlar. İstanbul Deniz Otobüsleri 2011 yılında karlı bir yapıydı. Özelleştirildi. Özelleştirilme gerekçesi yatırım yapmaktı. Yapılmadı. İstanbullu sorsun bu parayla ne yapıldı? Fabrikaları satarak yani özelleştirerek hapishane yapan dünyada tek iktidar Türkiyede.

KAMUDA İSRAF
İsrafta ve yolsuzlukta tam gaz gidiyorlar. Ne bulursa götürüyorlar. Bir örnek normalde bir otomobil kilometre başına 4-5 lira benzin yakar. Bunların belediyelerindeki bir otomobil ise kilometrede 63 liralık mazot yakıyor. Aradaki para nereye gidiyor? Din iman ahlak diyorlar bunu yapanlarda din iman ahlak var mı? Önümüzdeki günlerde çok daha ağır tablolarla karşı karşıya kalacağız. 2004 yılında üniversite mezunu 308 bin işsiz vardı şimdi 1 milyon 110 bin üniversiteli gencimiz işsiz. Saray ve çevresinde işsizlik yok.''

MECLİSTEKİ İNTİHAR OLAYI
Geçen günlerde Meclis'in çatısına biri çıktı, işsiz, intihar etmek için. Yeter artık diyor, bir AKP'li vekil 10 bin lira teklif etti. Bu bir insanın onuruyla oynamaktır! O adam dilenci değil, iş istiyor. Alın teriyle kazanmak istiyor. 2 çocuğum var, evime ekmek götüremedim diyor. İktidar bu işsizin derdini düşünüyor mu? Gazetelere kızıyorlar bunları yazıyorlar diye.