BIST 9.720
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,76
HABER /  GÜNCEL

Cumhuriyet gazetesine bomba davası sanığı haraç toplarken yakalandı

Cumhuriyet gazetesine bomba atılması davasının tutuksuz sanığı Tekin Irşi, Tekirdağ'da bir kişiye silah zoruyla 50 bin liralık senet imzalatıp ödemesi için tehdit ederken gözaltına alındı.

Abone ol

TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesinde polise gelen E.P. adlı kişi bazı kişilerin 1,5 ay kadar önce araç içerisinde kendisine silah doğrultarak 50 bin TL tutarlı senet doldurtup imzalattıkları ve paranın tahsil edilmesi noktasında kendisini tehdit ettiklerini belirterek şikayetçi oldu.

E.P.’nin şüphelilerin parayı tahsil etmek üzere kendisi ile buluşmak istediklerini, kendisine ve ailesine zarar verebileceklerini de beyan etmesinin ardından harekete geçen polis ekipleri ilgili makamlardan teknik araçlarla izleme kararı da alarak E.P.’nin şüpheli şahıslara yaptığı buluşma sırasındaki konuşmalarını kayıt altına aldı.

Buluşmanın ardından E.P.’nin bir araca bindirilerek götürülmek üzerine harekete geçen polis 3 şüpheli şahsı gözaltına aldı. Şahısların üst aramasında E.P. adlı kişinin bahsettiği senet Vedat Ek adlı şüphelinin üzerinden çıktı.

Gözaltına alınanlar arasında Danıştay Saldırısı’nı gerçekleştiren Alparslan Aslan’ın bağlı bulunduğu örgütün üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanması olayının faillerinden Tekin Irşi de yer aldı. Tekin Irşi, Vedat Ek ve Mehmet Can Çelik'le birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DAVA NE DURUMDA?.. Ergenekon davasının geçen hafta yapılan son duruşmasında savcı esas hakkındaki mütalaasını vermişti. Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası atılması ve Danıştay saldırısına ilişkin toplam 8 sanık hakkında ayrı değerlendirme yapılan mütalaada, "Bu saldırıların bir silahlı terör örgütünün faaliyeti kapsamında anayasal düzenin işleyişine karşı bir suç olduğu kabul edilmiştir" denildi. Sanıklar Alparslan Arslan, Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu hakkında TCK'nin 309. maddesi gereğince Anayasa'yı ihlal suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Alparslan Arslan'ın tutukluluk halinin devamı talep edilirken; Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu'nun tutuklanmaları istendi. Sanıklar Süleyman Esen ve Tekin Irşi hakkında ise çeşitli suçlardan hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Mahkeme heyeti, Alparslan Aslan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Yakalanamayan sanıklar Turhan Çömez ve Saipir Deplelvitze'nin yakalanmasının beklenmesine karar verdi. Duruşma, sanıkların son savunmalarını yapmaları için 27 Aralık'a bırakıldı.