BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.479,43
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan ABD'ye sert tepki!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un "Kürtleri korumaya yönelik anlaşma imzalanmadan ABD askerlerinin çekilmesi gerçekleşmeyecek" sözlerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan sert tepki geldi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de operasyon düzenlemesini istemiyoruz" demişti. Her sözünde terör örgütü PKK/YPG'yi savunan Bolton, "Kuzey Suriye'den çekilmek için bir takvim yok. Çekilmenin gerçekleşmesi, DAEŞ'in kalıntılarının temizlenmesi ve Türkiye'nin ABD'nin müttefiki Kürt savaşçıların can güvenliğini garanti etmesine bağlıdır" ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE'DEN BU AÇIKLAMALARA SERT TEPKİ:Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Bolton'un sözlerine sert cevap geldi. Kalın, "Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı iddiası akıl dışıdır. Türkiye'nin hedefi DEAŞ ve PKK/PYD/YPG terör örgütleridir" dedi.

BU KÜRTLERE SAYGISIZLIK: Kalın açıklamalarının devamında "Bir terör örgütünün Kürtleri temsil ettiğini ileri sürmek, her şeyden önce Kürt kardeşlerimize saygısızlıktır. Türkiye'nin PKK ve Suriye uzantılarına yönelik mücadelesinin bir amacı da Kürtleri bu terör örgütünün zulmünden ve baskısından kurtarmaktır. Türkiye, Suriyeli kardeşleri arasında hiçbir dini, etnik ve mezhebi ayrım yapmadan savaşın sona ermesi, güvenliğin sağlanması ve siyasi geçiş sürecinin uygulanması için çabalarına kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

ABD'den şok Suriye açıklaması! Çekilme gerçekleşmeyek