BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.413,38
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Gül o ünlü vadiye girdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin San Francisco kentinde Silikon Vadisi'nde bulunan dünyanın en değerli markalarını ziyaret etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün dünyanın en değerli markası Apple'ı ziyaret etti. San Francisco gezisinin ikinci günündeki Apple ziyareti basına kapalı olarak yapıldı.

u.20120524144220.jpg

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin San Francisco kentindeki temaslarını, ''Twitter''dan takipçileriyle paylaştı.

Chicago’daki NATO Zirvesi’nden sonra Silikon Vadisi’nin bulunduğu San Francisco’ya gelen Gül, dün Stanford Üniversitesi'ni ziyaret ederek bir konuşma yaptı.

Twitter mesajında, "Stanford Üniversitesi Silikon Vadisi’nin ilk doğuş yeri; HP, Cisco, Google, Yahoo gibi şirketler hep bu üniversiteden çıktı." ifadelerini kullanan Gül, "Eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, şimdi burada profesör, bize üniversiteyi gezdirdi." diye devam etti.

HAYATIMIZI DEĞİŞTİREN YENİ TEKNOLOJİLERİN DOĞDUĞU YER

Bu bölgeye ilk defa bir Türk cumhurbaşkanının geldiğini ifade eden Gül, "Hayatımızı değiştiren yeni teknolojilerin doğduğu yer burası." diye yazdı. "CEO Tim Cook ve diğer yöneticiler bize geniş bilgi verdi." diyen Abdullah Gül, Apple ziyaretiyle ilgili bir fotoğrafı twitter hesabından paylaştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ayrıca, takipçilerinin kandilini tebrik etti.

Gül, bugün Silikon Vadisi'ndeki Facebook, Twitter ve Google'ı da ziyaret edecek.