BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,04
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zafer açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından canlı yayında açıklama yaptı. Erdoğan 'Milletimiz şahsıma cumhurbaşkanlığı ve yürütme görevini tevdi etti.' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk açıklamayı yaptı. Kesin olmayan sonuçlara göre milletin cumhurbaşkanlığı görevini ve yürütme görevini kendisine tevdi ettiğini söyleyen Erdoğan, yeni sisteme zarar verilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Aziz Milletim dünyanın neresinde olursa kalbi bizimle çarpan vatandaşlarım sizleri muhabbetle selamlıyorum. 24 Haziran seçimlerinin hayırlı olmasını diliyorum.

Seçimlerin gayri resmi sonuçları belli oldu. Milletimiz şahsıma cumhurbaşkanlığı ve yürütme görevini tevdi etti. Cumhur İttifakı ve AK Parti'ye Meclis çoğunluğunu vererek yasama konusunda da büyük bir sorumluluk yükledi.

"KİMSENİN SEÇİM SİSTEMİNE ZARAR VERMEYECEĞİNİ UMUT EDİYORUM"

Seçimin büyük olumlulukla sonuçlanmasından mutluluk duyuyoruz. Seçime katılan tüm cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını tebrik ediyorum. Kimsenin kendi başarısını gizlemek için seçim sistemine gölge düşürerek zarar vermeyeceğini umut ediyorum.

ÜLKEMİZE ŞAŞI BAKANLARI...

Türkiye yüzde 90'lara katılan seçim oranı ile dünyaya demokrasi mesajı vermiştir. Ülkemize şaşı bakanları bu sonuçları doğru okumaya davet ediyorum.

Demokrasi sınavına katılanları tebrik ediyorum. YSK'dan, il seçim kurullarına, müşahitlere kadar herkese teşekkür ediyorum. Bizleri arayan, aramak için haber gönderen her devlet başkanlarına ve onların halklarına şükranlarımı sunuyorum.

"KIRGINLIK VE KAVGALARI GERİDE BIRAKALIM"

Milletimiz demokratik haklarını kullanarak bir istikamet belirlemiştir. Bizim için artık daha çok çalışma zamanıdır. Seçim zamanındaki kırgınlık ve kavgaları geride bırakarak ülkemizin geleceğine odaklanma zamanıdır. Tüm kurum ve kuralları ile demokrasiye bağlılığımızı önümüzdeki dönemde daha da güçlendireceğiz.

"KİMSENİN HAKLARININ KISITLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Şu sözü yeniden hatırlatmak istiyorum: Darbeciler, siyasi ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelelerle getirdiğimiz noktadan geriye gidiş olmayacaktır. Daha ileriye gitmek için mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu ülkede kimsenin inancı, hayat biçimi ve kökeninden horlanmasına, haklarının kısıtlanmasına izin vermeyeceğiz.

Milletimizden aldığımız destekle ülkemize içeride ve dışarıda terör örgütleri ile terbiye etmeye çalışanlara derslerini vermeye devam edeceğiz.

Şimdi yemin törenine kadar yeniden gözden geçirerek çalışacağız. Milletimize taahhüt ettiğimiz projeleri hizmete sunacağız. Üretimi ile istihdamı Kanal İstanbul'u ve diğer projeleriyle gece gündüz çalışacağız. Dünya ve Türkiye değiştikçe reform ihtiyacı bitmeyecektir.

"HAK VE ÖZGÜRLÜKLERDE YENİ AÇILIMLARI SÜRDÜRMEKTE KARARLIYIZ"

Tabii değişikliklerle ilgili çalışmaları Meclisimizle yürüteceğiz. Demokrasimizi güçlendirmek, hak ve özgürlüklerde yeni açılımları sürdürmek konusunda kararlıyız. Ülkemizin bize verdiği görevi namusumuzdan önce bilip çalışmaya devam edeceğiz.

Bir kez daha seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasi bayramımıza katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Aydınlığa giden yolda milletimizle yürümeyi sürdüreceğiz. Sizlere de verdiğiniz destek için teşekkür ediyorum, kalın sağlıcakla."

HUBER KÖŞKÜ ÖNÜNDE BEKLEYENLERE HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Huber Köşkü önünde kendisini bekleyen kalabalığa seslendi. Erdoğan, "Gerek yurt içi gerek yurt dışı şu anda gelen tüm neticiler hamdolsun gayet olumlu, güzel. Ve parlamentoda her ne kadar hedefe ulaşamadıysak ta inşallah elimizden gelen bütün gayretlerimizle cumhur ittifakıyla çözmenin gayreti içinde olacağız. Allah yar yardımcımız olsun. Buradan ayrıca Kısıklı'ya da seslenmek istiyorum. Orada da büyük bir teveccüh var, beklenti var. Bu akşamki organizasyonu inşallah iptal edelim. Sadece Ankara'daki balkon konuşmasıyla bu işi toparlayalım diyorum. Sizleri allaha emanet ediyorum. Kısıklı'daki kardeşlerimi de Allah'a emanet ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun inşallah" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasını helallik isteyerek tamamladı.