BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.432,60
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz babalar günü itirafı: Dünyam yıkılmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Babalar Günü çerçevesinde gençlerle buluşarak en özel soruları cevapladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Babalar Günü programı çerçevesinde online platformda gençlerle buluştu. Gençler Erdoğan'a babalığıyla ilgili sorular sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük yaştayken annesini veya babasını kaybetmiş olanların dünyalarındaki eksikliği tahayyül etmenin çok zor olduğunu belirterek, kendisinin de babasını erken yaşta kaybetmenin sıkıntısını yaşadığını bildirdi.

Erdoğan, Babalar Günü dolayısıyla AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen "Gençlerle En Baba Buluşma" adlı çevrim içi etkinlikte 81 ilden 700 gençle bir araya geldi.

İşte Erdoğan'a sorulan sorular ve cevapları:

Ülkemizde yaşlanınca babaya benzenir diye bir inanış var siz de katılıyor musunuz?

Her insan ayrı bir dünyadır önce böyle görmeliyiz. Her çocuğun ayrı bir karakteri vardır. Genlerden dolayı sizi görüntü fıtrattan dolayı davranışta babalara annelere benzemek tabiidir. Erkek çocuklarının babaya benzemesi olgunlaşmanın getirdiği bir sonuçtur. Çoğu aile gibi bizde de çocuklarımızı bana veya eşime benzetenler olmuştur. Bir insanın anne veya babaya benzemesini gurur verici yaklaşım olarak görüyorum.

Baba olunca anladım dediğiniz bir hatıranız var mı?

Anne veya baba olmak insanın daha önce hiç karşılaşmadığı bir sorumluluk. Bu ifade de nesillere gelen irfanın tezahürüdür. Bizim de hem babamıza hem evlatlarımıza karşı yaşamışlığımız vardır. Bunu dua olarak söylüyorum beddua olarak değil.

Dünyam yıkılmıştı

Babanızı kaybettikten sonra size yol gösteren oldu mu?

Sana sürpriz bir cevap vereceğim. Babam rahmetli olduktan sonra.... Sürpriz dediğim cevaba geliyorum. Benim abim yoktu. İki tane anne ayrı, baba bir abim vardı ama beraber yaşamadık. Böyle bir durum vardı. Benim anam da babam da Allah rahmet etsin annem oldu. Annem rahmetli olduğu zaman gerçekten dünyam adeta yıkılmıştı. Annemin varlığı, benim için hem babalıktı hem annelikti. Kendisine olan sevgim çok çok farklıydı. İmkanlarımız kendi kendimize yetiyordu. Ama annemin şefkati, yaşım nereye gelirse gelsin bir başkaydı. Onun için annenizin ayaklarının altını muhakkak öpün diye her zaman diyorum. Bu, Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerifi'nden kaynaklanıyor. Cennet annelerin ayakları altındadır. Ben de annemin ayağının altını öpmeye kalktığım zaman anneciğim de bana ayağının altını öptürmek istemezdi. Ben de kendisine 'Ya anne bana cennetin kokusunu çok mu görüyorsun' derdim. İşte o benim hem babamdı hem annemdi. Allah rahmet etsin. Annelerinizin kıymetini bilin. Bir insanın hayatta sahip olabileceği en büyük zenginlik, en büyük mutluluk kaynağı, en büyük güçtür. Küçük yaşta annesini veya babasını kaybetmiş insanların dünyalarındaki eksikliği tahayyül etmek çok zordur. Babamızı böyle erken yaşta kaybetmenin sıkıntısını çok çok yaşadık. Rabb'im anneli, babalı bir şekilde sizlere yaşamayı nasip etsin.

İlk çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda ne hissettiniz hayata bakış açınız değişti mi?

Çok zor bir soru bu. Bazı hissiyatlar vardır ki bunları ifade etmek mümkün değildir. Çocuk sahibi olmak da bu tarifi olmayan hislerden bir tanesidir. İnşallah siz de ileride bunu anlayacaksınız. Rabbim bu güzelliği her aileye yaşatsın diyorum.

Baba adaylarına tavsiyeniz nedir?

Bir defa birbirinizi sevin. Ailesine sahip çıkamayan hayatına sahip çıkamaz. Böyle bir insanın dünyaya ve ülkesine hayırlı işler yapması mümkün değildir. Yeni bir moda başladı 30 yaşından önce evlenilmiyor. Evliliği ilerletmeden yapılması gerekir.

Covid 19 sona erecek mi, aşılama gençlere gelecek mi?

(Kovid-19) Aşı tedarikinin bir hayli güç olduğu bir dönemde vakitlice yaptığımız bağlantılar sayesinde hızlı bir aşılama takvimi yürütüyoruz. Şu anda gayet iyi durumdayız

Yerli aşıda hedefimiz eylül-ekim gibi kendi aşımızı üretebilmek. Şu anda koronavirüs de ciddi manada oran düştü ama bu oranı bizim çok daha düşürmemiz lazım. Vaka sayısı günde 5 bin civarında biz bunu fazla görüyoruz. Vefat 50 civarında bunu da tabi arzu etmiyoruz. Temennimiz odur ki hem vaka sayısında çift haneliye inelim hem de vefatlarda tek hanelere inmiş olalım.

Milletimizin her bir ferdi aşıya erişim konusunda dünyada milyarlarca insanın peşinde koşup da ulaşamadığı bir imkana sahip olduğunu bilmelidir.

Bu yoğun iş temposunda bir aile WhatsApp aile grubunuz var mı? Ailenize torunlarınıza mesaj attığınız oluyor mu?

Ben telefonumu aktif olarak kullanıyorum. Ailemle mesajlaştığım oluyor. Fakat çeşitli mesajlaşma grupları telefonumda mevcut ama WhatsApp ile aram yok. Daha çok görüntülü görüşme kullanıyorum. Benim neslim için en güzeli yüz yüze görüşme. En azından sesli konuşma yöntemleri kullanıyorum. Bu vesileyle siz gençlerimizi ve vatandaşlarımızı yabancı uygulamalar değil yerli uygulamaları kullanmaya davet ediyorum. En güzeli yüz yüze görüşme. Çok daha samimi ve güven tazeleyici biçimde gençlerle sohbetimizi burada da yapıyoruz.erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Babalar Günü'nü kutladı

Erdoğan, Twitter hesabındaki paylaşımında, "Bir ömür ailesine kol kanat geren, her türlü imkanını, vaktini, birikimini evlatlarının geleceği için seferber eden tüm babalarımızın Babalar Günü'nü tebrik ediyorum. Başta şehitlerimiz olmak üzere ahirete irtihal etmiş tüm babaları, büyüklerimizi rahmetle yad ediyorum." ifadesini kullandı.