BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistan ziyareti öncesinde Hint televizyon kanalı WION'a verdiği röportajda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Hindistan'a gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyareti öncesinde Hint televizyon kanalı WION'a verdiği röportajda 16 Nisan'daki referandum hakkında konuştu.

16 Nisan'daki referandumun ardından kendisini nasıl hissettiğine yönelik soruya Erdoğan, öncelikle, Hint halkına şahsı ve Türk milleti adına kalbi şükranlarını sundu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar:

Gerçekten başarılı bir seçim maratonundan sonra Türkiye’de bir yönetim sistemi değişikliğinin kabulünün çok çok büyük önem arz etiğini dile getiren Erdoğan, 2019 Kasım ayından itibaren yapılacak bir seçimle de artık bu sisteme göre başkanlık ve parlamento oluşumunun gerçekleşeceğini, bunun Türkiye’nin son 94 yıllık yeni döneminin önemli bir adımı olacağını söyledi.

BÖYLE BİR SEÇİM VAR MI?

Erdoğan, "Şu anda dünyanın hiçbir yerinde yüzde 85, yüzde 86, hatta yüzde 86'yı aşkın bir şekilde sandığa katılımla seçimin yapıldığı ülkeler yok gibidir. Avrupa'da öyle ülkeler var ki yüzde 35, yüzde 40 katılımla seçim yapıyorlar. Biz de ise düşünün şimdi son referandum yüzde 85'in üzerinde. Böyle bir seçim var mı? Türkiye bunu başardı." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin geleceği için bir sistem olarak hangi sistemin çok daha isabetli olacağını da gerek ülkemde yaşananlar, gerek dünyadaki yaşananlarla gayet yakından biliyorum. Kaldı ki biz biliyorsunuz, Hindistan ile birlikte G20'de beraberiz. G20'de şu anda başkanlık sistemiyle yönetilen ülkelerin konumunu biliyoruz. Bunun dışında olan ülkelerin konumunu biliyoruz. Bizler tüm bunları incelemek suretiyle kendi geleneklerimize ters düşmeyecek şekilde adeta bir bal arısı gibi buralardan alabileceklerimizi toplayarak böyle bir 18 maddelik bir yönetim sistemi değişikliğinin adımını attık. Bu da halkımız tarafından kabul gördü. Bundan sonra söyleyecek tek şey var. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun." diye konuştu.