BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası yayın kuruluşu El-Cezire'ye önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AGİT'in 16 Nisan'daki referandumla ilgili eleştirilerine fotoğraflarla cevap verdi. AGİT'in gözlemci olarak gönderdiği isimlerin terör örgütü temsilcileri olduğunu belirten Erdoğan, Merkel'in kendisini tebrik etmemesiyle ilgili de "Bunu bir suçluluk psikolojisi olarak değerlendirebiliriz" diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, El-Cezire kanalına konuştu. Erdoğan röportajında referandum sonucuna değindi. AGİT gözlemcilerinin terör örgütü üyesi gibi hareket ettiğini söyleyen Erdoğan, PKK bayrağını tutan kişinin bağımsız olamayacağını ifade etti. Erdoğan, "Bu adam bir terörist olarak burada raportörlük görevini yürütüyor. Bunun tuttuğu rapora gerçekten bağımsız olarak bakmak mümkün mü" ifadelerini kullandı.

"SANDIKTAN DİKTATÖR ÇIKMAZ"

Cumhurbaşkanı kendisine yönelik eleştirilere de yanıt verdi "Sandıktan diktatör çıkmaz. Diktatör çok daha değişik yollarla gelir" diye konuştu. 

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in kendisini tebrik için henüz aramadığını da belirten Cumhurbaşkanı "Bunu bir suçluluk pskilojisi olarak değerlendirebiliriz" diye konuştu.

OBAMA BİZİ ALDATTI

Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerle ilgili de Obama'nın kendilerini aldattığını, İran'ın ise yayılmacı politikasının üzücü olduğunu söyledi.