BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Katar hamlesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a yönelik peş peşe alınan kararlar üzerine arabuluculuk için harekete geçti. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonla görüştü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Putin görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkiler ve Katar krizi ele alındı.

Kremlin basın dairesinin dün akşam konuya ilişkin yayınladığı açıklamada, görüşmede ikili işbirliği konuları ele alınırken, ticari ve ekonomik ilişkilerin canlandırılması ve Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi için yürütülen çalışmaların değerlendirildiği kaydedildi.

İKİ LİDER SURİYE'DEKİ ÇÖZÜM SÜRECİNİ GÖRÜŞTÜ

Açıklamada ayrıca iki liderin Suriye'de gerilimi azaltma bölgelerinin oluşturulmasına yönelik ortak çabalarına devam etme konusunda anlaştıkları kaydedildi.

KATAR KONUSU ELE ALINDI

Rusya Dışişleri'nden 'Katar krizi' hakkında ilk açıklama
Açıklama metninde, "Liderler, Basra Körfezi bölgesinde barış ve istikrarın korunması adına uzlaşıcı kararların alınması amacıyla ilgili tüm taraflara diyaloğa geçme çağrısı yaptı. Ortadoğu'daki şiddetli krizin, terör tehdidiyle mücadele konusunda uluslararası toplumunun uyum içinde ve sıkı bir koordinasyon ile hareket etmesini gerektirdiği vurgulandı" ifadelerine yer verildi.