BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Almanya'dan flaş İncirlik kararı!

Dışişleri Bakanı Gabriel'in bugünkü ziyaretinde Türkiye'den İncirlik için ziyaret izni alamayan Almanya, İncirlik Üssü'nden çekileceğini açıkladı. Almanya Savunma Bakanı, kararın Çarşamba günü alınacağını duyurdu.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye temaslarının ardından İncirlik Üssü'nden çekilme kararı aldıklarını açıklamıştı. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ise İncirlik Üssünden kesin çekilme kararının çarşamba günü alınacağını ve çekilmenin de önümüzdeki hafta başlayacağını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in bugün Türkiye'ye yaptığı ziyaretten işbirliği çıkmadı.

İncirlik'teki Alman askerlerini Alman vekillerin ziyaret etmesi için bir kez daha izin almaya çalışan Gabriel, ülkesine eli boş döndü.

ÇAVUŞOĞLU: KONYA OLABİLİR AMA İNCİRLİK'E GİDEMEZLER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ikili görüşmede Gabriel'e, Alman vekillerin Konya'daki NATO üssünü ziyaret edebileceğini ancak İncirlik ziyaretinin şu aşamada mümkün olmadığını söyledi.

ÇEKİLME KARARI NE ZAMAN RESMİLEŞECEK

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Alman askerlerinin İncirlik’teki durumunu Çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında ele alacaklarını ve karara bağlayacaklarını söyledi.

Leyen, Alman basınına yaptığı açıklamada, DEAŞ ile mücadelede İncirlik’in uygun olduğunu belirterek ancak Alman milletvekillerinin askerlerini ziyaret edememesinin kabullenilemeyeceğini anlattı.

"Biz şimdi, Çarşamba günü yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında atacağımız adımları birlikte görüşeceğiz ve karar alacağız." diyen Leyen, askerlerin İncirlik'ten çekilme konusunda hazır olduklarını kaydetti.

BİR SONRAKİ ROTA NERESİ OLACAK

Leyen, Ürdün'deki Al-Azrak Hava Üssü ile bir alternatif bulduklarını, Ürün Kralı Abdullah’ın da bu konudaki desteğini ifade ettiğini söyledi.

İncirlik'te bulunan yaklaşık 280 askerin yanı sıra 10 bin ton malzemenin yaklaşık 200 konteynerle taşınması gerektiğine işaret eden Leyen, bunların nakliyesinden dolayı DEAŞ’a karşı mücadeledeki uçuş faaliyetlerinde kesinti olacağını bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de askerlerin İncirlik’ten çekilip çekilmeyeceğine ilişkin kararı Federal Meclis’in vereceğini belirterek, İncirlik'ten çekilme sürecinin bu hafta veya gelecek hafta başlatılabileceğini söyledi.