BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  EKONOMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş dolar çağrısı!

Erzurum'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan son günlerde aşırı dalgalanan dövizle ilgili flaş bir çağrı yaptı. Dövizle oynayanlara yönelik sert mesajlar verdi. 'Dövizdeki oyunları da kısa sürede boşa çıkaracağız. Kur balonunu söndüreceğiz' dedi.

Abone ol

İlk seçim mitingini Erzurum'da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Vatandaşlara döviz ve altınlarını Türk lirasına çevirmesi çağrısında bulundu. "Yastığının altında doları, eurosu olan kardeşlerim gidin paranızı yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız. 28 gün sonra ülkemizin kaderi değişecek" diye konuştu. Dövizle oynayanlara seslenen Erdoğan, "Ey finans sektörü, yatırımcımıza bu tür manipülasyonlar yaparsanız bedelini ağır ödersiniz." dedi.

"PARANIZI TL'YE YATIRIN" ÇAĞRISI

'ÇOK KISA SÜREDE KUR BALONUNU SÖNDÜRECEĞİZ'

7,4 büyüme oranıyla dünyanın bir numarası olduk. Biz George'un Soros'un değil, Allah'ın kuluyuz. Biz içimizdeki alçakları temizleyip daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı ile terör zincirini paramparça ettik, etmeye de devam edeceğiz. Baktılar Türkiye'yi dize getiremiyorlar bu kez ekonomik savaş ilan ettiler. Yatırımcıları korkutmak için olmadık oyunlara başvuruyorlar. 36 milyar dolarla bu işe girdik ama şimdi 161 milyar dolar ihracatımız var. Nereden nereye geldik. Bu yıl sonu itibarıyla 40 milyon turist alacağız. Türkiye'nin varlıkları borçlarının çok çok üstünde. Açıkladığımız her müjdenin kaynağı hazır. Dövizdeki oyunları da kısa sürede boşa çıkaracağız. ey finans sektörü, yatırımcımıza bu tür manipülasyonlar yaparsanız bedelini ağır ödersiniz. Yerli ve milli olmak demek paramıza sahip çıkmak demektir. Milletinden ricam paranıza sahip çıkın. Paralarını dolara Euro'ya yatırmayın. Çok kısa sürede kur balonunu söndüreceğiz.