BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa'ya sert uyarı: Derhal önlem alınmazsa...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'da iki camiye düzenlenen saldırı ile ilgili, "Ülkemizi, milletimizi, şahsımı da hedef alan katilin anlayışının batı toplumunu hızla ele geçirmeye çalıştığı açıktır" diyerek dünyanın süratle tedbir alması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan, Galatasaray Üniversitesi'nde düzenlenen Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun cenaze törenine katıldı. Burada Yeni Zelan'da da iki camiye düzenlenen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ülkemizi, milletimizi, şahsımı da hedef alan katilin anlayışının batı toplumunu hızla ele geçirmeye çalıştığı açıktır." dedi ver derhal önem alınması gerektiğine işeret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

"Müslümanlara yönelik saldırıyı nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum. Dünyada yükselişi seyredilen ve teşvik edilen İslam düşmanlığı bu saldırıyla bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutuna ulaşmıştır.

"Bu Katilin Analyışı Batı Toplumunu da Hızla Ele Geçirmeye Çalışıyor"

Saldırının uzun bir planlamanın ve motivasyonun sonucu olduğu ve dolayısıyla fevri bir davranış denilerek geçiştirilemeyeceği bellidir. Ülkemizi, milletimizi, şahsımı da hedef alan katilin anlayışının batı toplumunu da hızla ele geçirmeye çalıştığı açıktır.

"Derhal Önlem Alınmazsa Felaket Haberlerine Yenilerinin Eklenmesi Kaçınılmaz"

Ülkemi dahi, Anadolu ve batı olarak ayırmak suretiyle kendine has değerlendirmeleri yapan ortada gerçekten bir terörist, katil var. Şayet derhal önlem alınmazsa, felaket haberlerine yenilerinin eklenmesi kaçınılmazdır. Tüm dünyayı, özellikle de batı ülkelerini bu tehlikeli gidişe karşı süratle tedbir almaya devat ediyoruz. Hayatlarını kaybeden masum kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yeni Zelanda'da camiye saldıran Brenton Tarrant : Türk yiyici tanrı bunu istedi
Foto Galeri Yeni Zelanda'da camiye saldıran Brenton Tarrant : Türk yiyici tanrı bunu istedi Galeriye Gözat