BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye rest! Tehditlere prim vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın katlettiği Mustafa bebek ve annesinin cenazesine katılmak için Sivas'a gidiyor. Erdoğan, ABD'den yükselen tehditler için de "Bu dile prim vermeyiz" dedi.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de PKK'nın katlettiği astsubay eşi Nurcan Karakaya (25) ile 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya'nın cenaze törenine katılmak için Sivas'a gidiyor. Erdoğan, ABD'nin Rahip Brunson tehditlerine de sert çıktı ve "Amerika'da özellikle evangelist, siyonist anlayışın bu tür tehditkar dil kullanmasını bizim kabul etmemiz mümkün değil" dedi. 

Başkan Erdoğan, 23. Dönem Niğde Milletvekili İsmail Göksel için TBMM'de düzenlenen cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin hayatını kaybetmesine ilişkin gazetecilerin soruları üzerine Erdoğan, "Gerçekten bizim için katlanılması zor bir netice oldu. Bu olay, terörün tanımını çok açık, net yaptı" dedi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve yakın çalışma arkadaşları ile Sivas'taki cenaze törenine katılacaklarını belirten Erdoğan şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Niğde Milletvekili İsmail Göksel'in TBMM'de düzenlenen cenaze törenine katıldı.

ÇOK AÇIK VE NET BİR TANIM YAPIYOR... "Bu terör örgütünün yanında olan, onlarla beraber olan, gerek içeride gerek dışarıda, gerek siyasi gerek gayri siyasi bütün bu odaklara herhalde bundan daha güzel bir cevap, daha güzel bir tanım olmaz. Çok açık net, her şeyi ortaya koyuyor. 26 yaşındaki bir annenin, 11 aylık bir yavrunun bunlar tarafından şehit edilmesinden daha büyük ne olabilir? Tanımsa tanım, tabirse tabir, her şey burada, çok açık ve net. Onlarla birlikte onları parlamentoya gönderme gayreti içerisinde olanlara da en güzel bir cevaptır."

TEHDİT DİLİNE PRİM VERMEYİZ... FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla ev hapsinde tutulan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson konusunda yaşanan gerginliğe ilişkin değerlendirmesi de sorulan Erdoğan, bu konuda, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinde her şeyi söylediklerini anımsatarak, şöyle konuştu: "Bize tehdit ifadeleriyle yaklaşma kimseye bir şey kazandırmaz. Biz bugüne kadar ABD ile NATO'da en güzel dayanışmayı ortaya koyduk. Kore'de onlarla beraber olduk, onlarla birlikte birçok mücadeleyi verdik ve bu mücadeleyi birlikte veren, hala NATO'da en üst düzeyde dayanışmayı ortaya koyan bir Türkiye'ye böyle bir tehdit dili kullanmak, asla yakışmaz. Bu tür tehdit dili kullanmaya da biz, kusura bakmasınlar, pek prim vermeyiz. Bunun da bilinmesini istiyoruz. Bizlerin karakterini zaten onların çok iyi bilmesi gerekiyor."

TEK SÖYLEM TEK DİL... Bu konuları ikili olarak da görüştüklerini, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun görüşmeler yaptığını, ayrıca bu noktada TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarının bulunduğuna değinen Erdoğan, "Biz tek söylem, tek dille bu konudaki kanaatlerimizi paylaştık, paylaşıyoruz. Temenni ederim ki bugün Türkiye'de ziyaretler var, bunun yanında şu anda ASEAN toplantısında Dışişleri Bakanım, ABD Dışişleri Bakanı'yla bir araya gelecek. Orada bazı görüşmeler yapılacak."

TÜRKİYE'DEKİ AZINLIKLARIN TEK BİR SORUNU YOKTUR... "Türkiye'deki dini azınlıkların malum dün yaptıkları açıklama çok çok manidar." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye'nin dini azınlıklara yönelik en ufak bir sorunu yoktur. Ama kalkıp da Amerika'da özellikleevangelist, siyonist anlayışın bu dayanışmasını ve bu tür bir tehditkar dil kullanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Biz inandığımız yolda, inandığımız gibi özgürlüklerimizden, bağımsızlığımızdan, yargı bağımsızlığından en ufak bir taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz."