BIST 9.601
DOLAR 32,50
EURO 34,63
ALTIN 2.479,42
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sürpriz başdanışman

AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Ak Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanlığına getirildiğini açıkladı.

Abone ol

 AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomiden sorumlu başdanışmanlığı görevine getirildi.

Fevzi Kılıç, "Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanlığına getirilen milletvekilimiz Şaban Dişli’ye başarılar diliyorum. Yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Hayırlı olsun" mesajını paylaştı. Şaban Dişli, Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde de başdanışmanlığını yapmıştı.


 
ŞABAN DİŞLİ KİMDİR?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını New York Eyalet Üniversitesi'nde Matematiksel Ekonomi alanında tamamladı. Harvard Üniversitesi'nde üst düzey yöneticilik programına katıldı. Hollanda'da Demir-Halk Bank Rotterdam Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Yurtdışı Bankalar Birliği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Hollanda Amsterdam'da bir bankanın genel müdür yardımcılığı görevine getirildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22., 23., 24. ve 26. Dönem Sakarya Milletvekilidir. 22. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevine seçildi. Halen Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlıgı görevini yürütmektedir. Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.