BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,22
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli helikopterin adını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla yapılan genel maksat helikopterinin adını "Gökbey" olarak açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, "T625 genel maksat helikopterimizin adını uzun istişareler neticesinde GÖKBEY olarak belirledik. Ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum…" dedi. Erdoğan'ın açıklaması sonrası T625 genel maksat helikopteri merak konusu oldu. İşte o helikopterin özellikleri:

T625 genel maksat helikopteri nedir?
Türkiye'nin genel maksat helikopter ihtiyacını karşılayacak olan ve tamamen milli kaynaklarla geliştirilen ilk helikopter olan T625 helikopteri ilk uçuşunu başarıyla yapmıştı. TUSAŞ tarafından yerli imkanlarla geliştirilip üretilen T625 Genel Maksat Helikopteri, kendi alanında küresel anlamda geleceğin gereksinimleri göz önünde bulundurularak yapılan tasarımı ve teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Hangi alanlarda hizmet verecek
Üstün faydalı yük imkanı ve farklı konfigürasyon seçenekleri sunmayı öngören T625 helikopterinin, arama-kurtarma, personel taşıma, VIP, yangınla mücadele, hava ambulans ve offshore gibi alanlarda hizmet vermesi öngörülüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve diğer ihtiyaç sahibi makamların, genel maksat helikopteri ihtiyaçlarının özgün bir platform ile karşılanması hedefiyle yürütülmekte olan Özgün Helikopter Programı, 15 Haziran 2010 tarihinde toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararı ile başlatılmıştı. Program bütçesi ve takvimi 03 Ocak 2013 tarihli SSİK ile kararlaştırılmış ve 26 Eylül 2013 tarihinde SSM ile TUSAŞ arasında sözleşme imzalanmıştı.