BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile New York'ta görüştü.

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti.

Bu görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programında olmayan bir görüşmeydi. Görüşmede taraflar IKBY'nin referandum kararını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduklarını belirtti.

NATO'NUN S-400 RAHATSIZLIĞI

Görüşmede ele alınan bir diğer önemli konu ise S-400'ler oldu. Bilindiği gibi NATO, Türkiye'nin Rusya'dan hava savunma sistemi olan S-400'leri almasından memnun değil. Stoltenberg ile bu konunun görüşüldüğü bilgisini NTV muhabiri Hüseyin Günay aktardı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İBADİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Haydar el İbadi ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde, ikili ilişkilere ve bölgedeki son gelişmelere dair görüş teatisinde bulunuldu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) düzenlemeyi planladığı referandumun da ele alındığı görüşmede, bu yöndeki ısrarın bölgede gerilimi artıracağına işaret edilerek, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurgulandı.

Bu çerçevede, Irak Federal Yüksek Mahkemesi'nin referandumla ilgili yürütmeyi durdurma kararı almasının isabetli olduğu belirtildi.

Görüşmede, başta PKK ve DAEŞ olmak üzere terörle mücadele meselesi de ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle, Irak Başbakanı el İbadi'ye Dikar'daki menfur terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletti.