BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mustafa Kemal'e hakaret ediyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'ye tepki göstererek "İkide bir tek adam tek adam. Gazi Mustafa Kemal'e hakaret ediyorsunuz ya! Gazi, İnönü ile anlaşabildi mi? Anlaşamadı. İstifasını istedi mi? İstedi. Bunu anlatın" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da İlim Yayma Vakfı Genel Kurulu'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu ile ilgili değerlendirmelerinde "16 Nisan aynı zamanda bir kırılma günü. Onlar HAYIR dediğine göre doğru yoldayız. Onlarda yalan bol. Barolar Birliği Başkanı orada konuşuyor. Bakan arkadaşlarım konuşturulmuyor. Demek ki istikamet üzereyiz ya. Kandil'deki ne diyor? "HAYIR" diyin diyor. Bunlar bunu söylerken HAYIR denir mi ya? Bunlarla beraber hareket etmek olur mu?" dedi.

Erdoğan, referanduma 28 gün kala yaptığı konuşmasında, "Yalan üstüne yalan söylüyorlar. Bu yalanlardan biz bıktık. Avrupa'da yaşananlar yeni bir safhaya geçildiğini gösteriyor. Maskeli balo sona erdi. 16 Nisan'da sadece yönetim sisteminin değil istedikleri gibi kullandıkları düzenin yıkılmak üzere olduğunu çok iyi biliyorlar. İkide bir tek adam tek adam. Gazi Mustafa Kemal'e hakaret ediyorsunuz ya! Gazi İnönü ile anlaşamadı mı? Anlaşamadı. İstifasını istedi mi? İstedi. Bunu anlatın. Arkasından İnönü geldi. Yine aynı. O da anlaşamadı. O süreç de işte bize kadar geldi. Merhum Demirel, Özal, Erbakan, Türkeş bu konudan rahatsız. Muhsin Yazıcıoğlu hepsi rahatsız. Niye? bunu damdan düşen bilir. Düşmeyen bilmez. Kimse bize Amerika şöyle, Latin Amerika böyle demesin. Biz Türk Tipi bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle geliyoruz" şeklinde konuştu.

"Daily Sabah'ı Avrupa Parlamentosuna sokmak istemeyenler var. Onun için önerge veriyorlar." diyen Erdoğan, "Şimdi bunlar neyi getiriyor biliyor musunuz, karşılığını getiriyor. Onlar burada milli, yerli olan bir gazetemizi oraya sokmuyorsa, o zaman siz de bunun karşılığını Türkiye'de göreceksiniz." şeklinde konuştu.

DEMEK Kİ İSTİKAMET ÜZEREYİZ...

Erdoğan, Avrupa'da bakan ve milletvekillerine yönelik engellemeleri eleştirerek, "PKK'yı konuşturuyor, FETÖ'cüleri konuşturuyor. Türkiye'den Barolar Birliği Başkanı, oraya gidiyor, bu terör örgütünün uzantılarıyla beraber orada toplantılar yapıyor. Kim bu? Barolar Birliği Başkanı. Sözde hukukçu, sözde profesör... Demek ki istikamet üzereyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde işte Avrupa'da yaşananlar. Ülkemize ve davamıza karşı yürütülen mücadelenin yeni bir safhaya geçtiğini gösteriyor. Şimdiye kadar maşalarıyla silah verdikleri, sırtını sıvazladıkları terör örgütleriyle, bir dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar artık bizzat sahaya indiler. Kardeşlerim, maskeli balo sona erdi." ifadelerini kullandı.

"Tek bir vatandaşımızın dahi kılına zarar gelmesine izin vermeyiz"
"Bizim dik durmamız lazım. Dikleşmeyeceğiz ama dik duracağız." şeklinde konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bize aba altından sopa gösterenlere diyorum ki 'o günler artık geride kaldı.' Sizin tehditlerinize, zorbalıklarınıza boyun eğen bir Türkiye artık yok. Biz tek bir vatandaşımızın dahi kılına zarar gelmesine izin vermeyiz. Buna teşebbüs eden her ülke sonuçlarına katlanır."