BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,74
ALTIN 2.512,17
HABER /  POLİTİKA

Bakan Akdağ, Baykal'ı o sözler için eleştirdi: Hiç lafı çevirme

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Deniz Baykal'ın geçtiğimiz günlerde söylediği ve büyük tartışmalara neden olan sözlerini eleştirdi. Bakan Akdağ, Baykal'a 'çık özür dile, tövbe et' dedi.

Abone ol

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Aşkale ilçesine geçerek, ilçe meydanında düzenlenen mitingde seçim otobüsünden vatandaşlara hitap etti.

"Kılıçdaroğlu, HDP, Kandil, PKK ve 250 bin şehidin kanına mal olan hain FETÖ çetesi elemanlarının kol kola durduğunu" belirten Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hepsinin arkasında Avrupa'daki Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen, emperyalist güçler duruyor. Almanya, Hollanda duruyor. Türk bakanlara konuşma izni vermeyenler, PKK'yı büyüttüler, beslediler. Onların kendi ülkelerinde para kaynakları oluşturmasına milletten haraç almasına müsaade ettiler. Bunlar 15 Temmuz'daki hain darbeden sonra Avrupa'ya kaçan FETÖ'cüleri de orada barındırıyorlar, sonra geliyorlar Türkiye'deki seçime müdahale ediyorlar. 15 Temmuz'da vurduğunuz tokadın sesi Pensilvanya'dan çıktı. 16 Nisan'da da vuracağınız tokadın sesi Almanya'dan, Hollanda'dan çıkacak." 

BAYKAL, HİÇ LAFI ÇEVİRME

Bakan Akdağ, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın Trabzon'da yaptığı "Beşer şaşar. Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın, olmaz. Kimseye bu yetki verilmez. Verilmemelidir." açıklamasına da değinerek, "Sayın Baykal hiç lafı sağa, sola çevirme. Çık özür dile, tövbe et. Biz rencide olduk. Erzurumlular çok rencide olduk, üzüldük. Uzun yıllar siyaset yapan kişiye yakışan sözler değil. Eskiden söylüyordunuz ama o devirler geçti." dedi.