BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  POLİTİKA

Akif Çağatay Kılıç: Rotterdam Belediye Başkanı istifa etmeli

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Rotterdam Belediye Başkanı ivedi istifa etmelidir ve Geert Wilders'in partisine katılsın" dedi.

Abone ol

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Frankfurt yerel makamları büyük bir suç işlemiştir. Alman savcılar görev başına geçmelidir. Yasaklı terör örgütünün sembolleri kullanılarak suç işlenmiştir. Almanya bunun hesabını vermek zorunda" dedi.

Bakan Akif Çağatay Kılıç Habertürk'te konuştu. Konuşmasından satırbaşları:

Dün Frankfurt'ta yine terör örgütüne sempati duyanları, terör başının resimleriyle ve o paçavralarla gösteri yaptılar. Benimle programa katılan dedi ki, 'PKK Almanya'da yasak bir terör örgütü görülmektedir' dedi. Hodrimeydan. 'Almanya'da 4 bin 500 kişiye yakın PKK'ya yakın kişinin gezmesine karşıyız' dedim. PKK paçavralarıyla ve hayır pankartlarıyla yürümüşlerdir. Frankfurt yerel makamları büyük bir suç işlemiştir. Alman savcılar görev başına geçmelidir. Yasaklı terör örgütünün sembolleri kullanılarak suç işlenmiştir. Almanya bunun hesabını vermek zorunda. 'Evet'le kampanyaya engelleme getiriyorsunuz, 'hayır' kampanyasına izin veriyorsunuz. Bu böyle olmaz.

Avrupa'da ciddi bir şekilde yükselen ırkçılık dalgası var. Bunlara karşı ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Bir ülkenin bakanı, başka bir ülkede olan elçiliğine gidemeyecek. Üstüne üstlük, arabasında tutacaksınız, OHAL ilan edeceksiniz. Rotterdam Belediye Başkanı ivedi istifa etmelidir ve Geert Wilders'in partisine katılsın. Wilder, İslam düşmanıdır, ırkçıdır. Ne söylediğinizin farkında mısınız, nasıl bir ırkçılık yaptığının farkında mısınız?

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb kimdir?

Aboutaleb Hollanda siyasetinde çok konuşulan bir isim. İşçi Partili Aboutaleb Müslümanlar hakkında yaptıkları yorumlar nedeniyle, “Politikanın Woody Allen’ı” olarak adlandırılıyor.

Kendisi de bir göçmen olarak 15 yaşında Hollanda’ya gelen Aboutaleb, 2015 yılında Fransa’daki Charlie Hebdo saldırısı sonrasında Müslümanlara yönelik olarak “ifade özgürlüğünden hoşlanmıyorsanız s… gidebilirsiniz” demiş ve bu sözleriyle büyük tepki toplamıştı.

Babası imam olan Aboutaleb uyum sağlayamayan Müslüman göçmenlerin geri dönmeleri gerektiğini savunuyordu.

Hollandalı ırkçı lider Geert Wilders tarafından çifte vatandaşlık sahibi olduğu için de daha önce eleştirilmişti.