BIST 9.530
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.475,11
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Köln'de konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretinin kritik bir dönemde son derece verimli, son derece başarılı geçtiğini söyledi. Erdoğan, Almanya ile her alanda işbirliğini artıracaklarını ifade etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretinin son ayağı Köln'de konuştu. Almanya ile bazı konularda görüş farklılıklarının olmasına rağmen ortak menfaatlere odaklandıklarını belirten Erdoğan, Almanya'daki gurbetçilerin de bu yeni dönemde daha huzurlu ve özgür olacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Köln'deki Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı Merkez Camisi'nin açılışında konuştu. Almanya ziyaretinin önemini anlatan Erdoğan, kritik bir dönemde çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kendisini bekleyen binlerce gurbetçiye de seslenen Erdoğan, gösterilen ilgi ve ahde vefaya teşekkür etti. Konuşmasının ilk bölümünde Almanya

Erdoğan ve Merkel kahvaltıda bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Steinmeier’e davetinden dolayı bir kez daha teşekkür eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Hamd olsun kritik bir dönemde son derece verimli, son derece başarılı bir ziyaret yaptık. Gerek Steinmeir ile gerek Merkel ile görüşmelerimizde iki ülkeyi yakından ilgilendiren meseleleri samimiyetle ele aldık.

Bazı fikir ayrılıklarını bir kenara koyarak bundan sonra ortak menfaatlerimize odaklanmamız gerektiğini vurguladım. Terör örgütleriyle mücadeleden, mülteci krizine, Suriye'deki çatışmalardan ticaret savaşlarına kadar her alanda işbirliğimizi güçlendireceğiz.

Köln'de Erdoğan rüzgarı! Binlerce kişi saatler önce toplandı

"YENİ DÖNEM DAHA HUZURLU VE ÖZGÜR GÜNLERE VESİLE OLACAK"

Bu işbirliğinin faydalarını herkesten önce Almanya genelinde yaşayan 3,5 milyonu aşkın insanımızın hissedeceğine inanıyorum. Yeni dönem siz kardeşlerimiz için de daha huzurlu ve özgür günlere vesile olacaktır.

"BURADA AYRIM YOK, AYRIMCILIK YOK"

Camimiz aynı zamanda Almanya genelinde yaşayan milyonlarca Müslümanın da gurur abidesidir. Bugün sadece bir cami, külliye, kültür merkezinin açılışını yapmıyoruz. Her taşı, nakışı ile çatışmayı ve husumeti reddeden, abidevi bir eseri de şehrimize armağan ediyoruz.

"DEAŞ'IN İSLAMLA ALAKASI YOK"

Buradan nasibini alan teröre karışmaz. Buradan nasibini alan, İslam barış dinidir. İslamda terörün yeri yoktur. DEAŞ filan falan bunların İslamla yakından uzaktan alakası yoktur. Bizim bu barış kavramına her Müslümanın o anlayışla hareket ederek, hareket etmesi, davranması gerekir.

Başkan Erdoğan'dan Mesut Özil'e destek

Avrupa'nın en büyük camisi Köln'de açıldı

FETÖ'NÜN DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü alçaklar tarafından sırf iradesine sahip çıktığı için şehit düşen vatandaşlarımızı, 251 şehidimizi, 2193 gazimizi nasıl görüyorsak dünyanın dört bir yanındaki terör kurbanlarını da aynı görüyoruz. Şimdi bazı şeyler söylüyorlar, 'FETÖ'nün okullarında şöyle kaliteli öğrenciler yetişiyor. O pilotlar da çok kaliteliydi, omuzları falan da doluydu ama o omuzları kalabalık olanlar geldiler benim vatandaşımı şehit ettiler. Helikopterlerle, F-16'larla, tanklarla, toplarla şehit ettiler. Mesele o değil. İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendin bilmezsen ya nice okumaktır. Bunu bir defa iyi anlamak lazım.

"DAHA FAZLA KİRLETİLMEMELİDİR"

Sizin yargılarınızda verilen kararlar geçerli, Türkiye'nin yargısının verdiği kararlar geçerli değil, bu nasıl bir anlayıştır. Hangi delili arıyorsun daha? Demokrasi düşmanlarının, Avrupa'nın demokratik kurumlarını istismar etmesine daha fazla göz yumulmamalıdır. Avrupa başkentlerinin caddeleri ve meydanları terör örgütünün paçavralarıyla daha fazla kirletilmemelidir.

ÇİFTE VATANDAŞLIK İSTEĞİ

57 yıl önce Almanya'ya belki bir kaç yıl çalışayım belki dönerim diye gelmiş olabilirsiniz. Belki tekrar aynı düşünceyle hareket etmiş olabilirsiniz. Ama şimdi artık öyle değil. Şimdi bir çoğunuz, çifte vatandaş oldunuz. Gerçi bu işin önünü kestiler, bunu bir kaç kez ilgililerle de görüştük. Bu işin önünü yeniden açmalısınız dedik. Burada 3,5 milyon soydaşlarımız, vatandaşlarımız var. Önlerini açsalar onlar da çifte vatandaş olarak Almanya'da bulunsa ne olur sanki?"

Avrupa'da yaşayan Türkler Erdoğan’ı karşılamak için Köln’e akın ettiAvrupa'da yaşayan Türkler Erdoğan’ı karşılamak için Köln’e akın ettiAvrupa'da yaşayan Türkler Erdoğan’ı karşılamak için Köln’e akın ettiAvrupa'da yaşayan Türkler Erdoğan’ı karşılamak için Köln’e akın ettiHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN