BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.300,70
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat Kalkanı'nın aynısını yaparız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen iftar programında konuşurken özellikle sınır ötesinde yaşanan gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaptığı konuşmada "Eğer Suriye'den sınırlarımıza bir tehdit oluşursa tüm dünya bunu bilsin; Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak orada da aynısını yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da, Harran Meydanı'nda düzenlenen iftar programında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan detaylar:

''Sondan bir önceki iftarı bu akşam yaptık. Yarın akşam son iftarımız. Bu sofralar çok güzel sofralar. Pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nın hepimiz için feraha barışa selamete vesile olmasını diliyorum. Suriye ve Irak başta olmak üzere İslam dünyasında yaşanan acıların son bulmasını diliyorum.

İnşaallah, bayramları bayram gibi kutlayacağımız günlerin yakın olduğunu ümit ediyorum.

'ŞANLIURFALI KARDEŞLERİM ENSAR OLDULAR'

Harran başta olmak üzere Şanlıurfalı kardeşlerim Suriyeli kardeşlerine ensar oldular. Gönüllerini açtılar. Devlet olarak bize hicret eden kardeşlerimize 30 milyar dolar harcama yaptık. 2 milyon Suriyeli kardeşimizi burada ağırlıyoruz. Batı 100 kişinin 500 kişinin hesabını yaparken biz 2 milyon insanı burada ağırladık.

''VERDİKLERİ SÖZLERİ TUTMADILAR''

Verdikleri sözleri hiçbir zaman tutmadılar. Şunu diyebilirsiniz; Bir şey vermediler mi? Bütün bu süre içinde 3 milyar dolar vereceklerdi. Yıl sonuna kadar 3 milyar daha verecekler. Toplam verdikleri 725 bin dolardır. Onlar destek verse de vermese de Türkiye destek vermeye devam edecek. Çünkü biz şuna inanıyoruz 'Veren el alan elden hayırlıdır.'

'AYNISINI YAPARIZ'

''Suriye'nin bütünlüğü için çalışmamız sürecek. Bundan sonra da Suriye'ye barış ve huzur gelmesi için çalışacağız.

Eğer Suriye'den sınırlarımıza bir tehdit oluşursa tüm dünya bunu bilsin; Fırat Kalkanı'nda ne yaptıysak orada da aynısını yapacağız.''