BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Cumhur İttifakı büyük bir zafer elde etti'

Hatay İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Şentop'un TBMM Başkanı seçilmesine ilişkin, ''Parlamentoda Meclis Başkanlığı seçimi vardı. Cumhur İttifakı büyük bir zafer elde etti'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis başkanlığı seçimlerinden Cumhur İttifakı'nın büyük zafer elde ettiğini söyleyerek 31 Mart seçimleri için de zafer ilan etti. Erdoğan, seçimlere az bir süre kala muhalefetin hala liste savaşı verdiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Hatay'da halka hitap etti. İtfaiye Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, Meclis Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın büyük bir zafer elde ettiğini söyledi. MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüştüğünü ifade eden Erdoğan, Mustafa Şentop'un TBMM Başkanı seçilmesine ilişkin "Az önce Sayın Bahçeli ile de görüştüm, Rabbim dedim inşallah bu birlikteliğimizi ülke genelinde de Cumhur İttifakı olarak bize zaferle nasip etsin" diye konuştu.

"HALA ANKARA'DA LİSTE SAVAŞI VERİYOR"

"Bugün 16'ncı il mitingimizi gerçekleştiriyoruz. Millet 33 gün sonra sandığa gidecek. Beyler hala Ankara'da liste savaşı veriyor" diyen Erdoğan, "Her seçimi ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Aday listelerini dahi zamanında seçim kuruluna teslim edemiyorlar" ifadesini kullandı.

"Partisinin ambleminden kaçan, korkan bir aday olur mu? Partisinden utanan, kendisini destekleyen ittifakı saklamaya çalışan bir aday olur mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yürüyen merdivene tersten binen, Kağıthane'ye 'Kağıttepe' diyen, İstiklal Marşı'nı dahi okuyamayan, seçimlerde oyunu bile kullanamayan gaf ebesi bir Genel Başkan'a böylesi bir ittifak yakışır" dedi.

"MUHALEFETİN İKİ KEZ MİLLETTEN SANDIK DERSİ ALMIŞ ADAYI..."

Muhalefetin "Ankara'da daha önce iki kez seçim kaybetmiş, iki kez hezimete uğramış, tam iki kez milletten sandıkta dersini almış bir adayı" yine aday gösterdiğini ifade eden Erdoğan, bu adayın seçim afişlerinin asıldığını ancak kimin, hangi partinin, hangi ittifakın aday gösterdiğinin belli olmadığını söyledi.

"PARTİSİNİN AMBLEMİNDEN KAÇAN, KORKAN BİR ADAY OLUR MU?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Partisinin ambleminden kaçan, korkan bir aday olur mu? Partisinden utanan, kendisini destekleyen ittifakı saklamaya çalışan bir aday olur mu? İşte buyurun bakın bizim adayımızın hemen altında AK Parti. Bizim öyle bir çekincemiz yok. Partisinin amblemini gururla afişine koymaktan çekinen, kendisini destekleyen ittifak partilerinin isimlerini zikretmekten dahi korkan bir aday olur mu? Ama ne bunlar adaylarına sahip çıkıyor, ne de adayları partilerine güveniyor. Çünkü milletimizin o karanlık ittifakın içindeki partiler hakkında ne düşündüğünü çok iyi biliyorlar. Çünkü insanımızın CHP amblemine oy vermeyeceğini çok iyi biliyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI

Alandaki vatandaşlara, HDP'li yöneticilerin açıklamalarını izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunların kim olduğu ortada, ne diyor? 'Kürdistan' diyor, bir defa kendine gel, Türkiye'de 'Kürdistan' diye bir bölge var mı? Buradan ekranları başından bizi izleyen milletime de seslenmek istiyorum. Ülkemi bölmeye çalışan terör örgütü destekli bu adamlara, bu siyasi partiye, onun destekçisi CHP'ye, İYİ Parti'ye 31 Mart'ta Osmanlı tokadını atmaya var mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Allah'ın izniyle ben meydanlarda bunları anlatacağım, inanıyorum ki siz de gittiğiniz her yerde bunları anlatacaksınız. Bunlara da gereken dersi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Erdoğan, Öngeç ailesine misafir oldu
Foto Galeri Erdoğan, Öngeç ailesine misafir oldu Galeriye Gözat