BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.495,75
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 400 milletvekili lazım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da yaptığı konuşmada 2015 genel seçimlerinde 400 milletvekili istedi.

Abone ol

Bursa'da konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, siyaset yaparak tarafsızlık ilkesini çiğnediği iddialarını reddederek, "Ne diyorum, 7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye’yi istiyorsak, 400 milletvekilini vereceğiz. Eğer yeni Anayasa istiyorsak 400 milletvekilini vermek lazım. Bir başkanlık sistemi istiyorsak 400 milletvekili vermek lazım. Kardeşlerim, çözüm süreci 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin" dedi.

TMSF'nin Bank Asya'ya el koymasına değinen Erdoğan, Fethullah Gülen'e New York Times'a yazdığı makale üzerinden yüklendi: "Sen Hoca mısın banka patronu musun nesin? Sırtını nereye dayıyor, New York Times gazetesine neden yazdırıyorlar?"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bursa’da Orhan Gazi Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde halka hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ÇOK ENTERESAN...

Bursa Cumhurbaşkanı olarak yedinci teşekkür ziyaretinde bulunduğum şehir fakat çok enteresandır, Cumhurbaşkanı’nın bu ziyaretlerinden rahatsız olanlar da var. Geçenlerde bir milletvekilini görevlendirmişler, o da YSK’ya müracaat etmiş.

400 MİLLETVEKİLİ LAZIM

YSK da böyle bir müracaatı reddetmiş. Bunların durumu bu, diyor ki “Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor”. Hayır ben sadece istikbale yönelik kanaatlerimi söylüyorum. Ne diyorum, 7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye’yi istiyorsak, 400 milletvekilini vereceğiz. Eğer yeni Anayasa istiyorsak 400 milletvekilini vermek lazım.

Bir başkanlık sistemi istiyorsak 400 milletvekili vermek lazım. Kardeşlerim, çözüm süreci 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin. Ve Türkiye artık çok daha güçlü bir şekilde geleceğe yürümelidir. Bunun için bir olacağız, beraber olacağız, inşallah güçlü bir şekilde yarınlara yürüyeceğiz.

b9ktooucaaas3fc.jpg

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NA TERÖRİST GÖNDERMESİ

Bir siyasi genel müdür diyor ki ben o teröristlerin önünde yürütüm Eli motoflu neymiş genç onun önünde yürürüm diyor. Bunların elinde molotof varsa o teröristtir. Bunların önünde yürürüm diyen bundan nasibini almıştır. Elinde molotofla terör estirenlere ülkenin hiç bir yerinde asla müsade etmeyiz. Huzur istiyoruz İç Güvenlik Paketi bu ülkenin geleceği için önemlidir.

FETHULLAH GÜLEN'E BANK ASYA SORUSU

Pensilvanya’daki bir zat bir gazetede köşe yazıyor. Sen hoca mısın yoksa banka patronu musun? Sırtını nereye yaslıyor? Malum New York Times gazetesine… Acaba bu gazetenin patronları kim? Nasıl burada yazdırıyorlar. Hesap başka.