BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 yıl sonra yeniden paylaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevine başlamasının üzerinden bugün tam üç yıl geçti. Cumhurbaşkanlığı, Twitter üzerinden anlamlı bir mesaj yayınladı.

Abone ol

Türkiye’nin halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün itibarıyla görevinin 'üçüncü' yılını tamamladı.

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden dikkati çeken bir mesaj paylaşıldı. Erdoğan'ın 3 yıl önce gerçekleştirilen devir-teslim töreninde söylediği ifadeler yeniden yayınlandı.

ENERJİ KAYNAKLARINDAN ÖTE İNSAN

Erdoğan söz konusu açıklamasında, "Bizim için etnik kökenlerden, dillerden, petrolden, enerji kaynaklarından öte insan vardır, can vardır" ifadelerini kullanmıştı.

3 YIL ÖNCE BUGÜN

Erdoğan, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören 2007'deki anayasa değişikliğinin ardından, Türkiye'nin doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk cumhurbaşkanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de 12. Cumhurbaşkanı olarak 28 Ağustos 2014'te göreve başladı.

Türkiye’de 10 Ağustos 2014’de Cumhurbaşkanı'nı halkın seçmesi ile yeni bir dönem başladı. Seçim Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanı seçilmesiyle sonlandı.

TÖRENLE KARŞILANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül tarafından devir teslim için resmî törenle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül’e Devlet Şeref Madalyası ve Cumhurbaşkanlığı Forsu’nu takdim etti.

BİRLİKTE 3 YIL PAYLAŞIMI

#Birlikte3Yıl etiketiyle paylaşılan tweetin yanı sıra binlerce kullanıcı da Erdoğan'ın 3 yılı için anlamlı tweetler atıyor.

Erdoğan, seçilirken kullandığı “Ben çalışan, koşturan, terleyen bir cumhurbaşkanı olacağım, alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım” ifadesini, üç yılda hayata geçirdi. Üç yılda 90’a yakın yurt dışı seyahati yaptı. Yurt içinde ise 65 kenti 147 defa ziyaret etti.