BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Cumhurbaşkanı bugün ne açıklayacak?

Cumhurbaşkanımız bugün saat 15.00'da millete sesleniş açıklamasında sıralayacağı müjdeler içinde "değil 2023'de yarın Ay'a gideceğiz dese bile " milleti pek heyecanlandırmayacak. Çünkü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 gün önce bugünü ima ederek ”Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi özellikle tavsiye ediyorum, inşallah birçok güzellikleri orada takdim edeceğim” dedi ya, siyasi alandan sosyal medyaya, çarşı pazardan evlere kadar ülkenin dört bir tarafında bir meraktır, bir heyecandır aldı başını gidiyor. Aynen Ağustos ayındaki müjde öncesi olduğu gibi tahminler yürütülmeye başlandı.

Cumhurbaşkanımız acaba şimdi hangi müjdeyi verecek?” sorusunda makul tahminler içinde önceliğin pandemiden ve hayat pahalılığından dolayı  şu 2  konuda yoğunluk kazandığını belirtmeliyim.

 Birincisi;
“Biliyorsunuz bir süredir Türk bilim adamlarımız yerli aşı üzerinde çalışmalar yapıyorlardı. Çalışmalarda olumlu gelişmeler sağlandı.İlk ve yerli milli aşımızın üretimi için startı verdik. İnşallah 1 Mart’tan itibaren vatandaşlarımın kullanımı için aşılama çalışmalarına başlayacağız. Hayırlı olsun”.

İkincisi;

 “Biliyorsunuz, yeni tip coronovirüs salgınının ülkemizde de ciddi boyutlara ulaşması nedeniyle Aralık ayından itibaren hükümet olarak bir dizi sıkı önlemler almış ve bu önlemlerde lokanta, restoran, cafe başta olmak üzere yiyecek-içecek işletmeleri ile pek çok sektöre kısıtlayıcı tedbirler getirmiştik. 1 Mart’tan itibaren işletmeleri açacağız.Hayırlı olsun”.

                                     *****                              *****                                *****

İnanın sadece benim değil, çıkın sokağa yediden yetmişe her bir vatandaşının  sabırla beklediği, istediği  en güzel haberler, müjdeler bunlar olacak( tır).

Da…

Doğrusu bu ilk 2 tahmini, beklentiyi Cumhurbaşkanımızın ağzından duymak, şu aşamada hiç mümkün  değil hepimiz  biliyoruz, ama olsun yine de  hayali bile güzel!..

Son 2 gündür yapılan tahminlere bakıyorum da,  uçuk kaçık , tamamen sosyal medyada tt olan“tiye” alma babında hadi olmaz da, diyelim ki oldu, Cumhurbaşkanı “her eve birer çeyrek altın dağıtacağız” ya da “her haneye  fert başı birer milyar Türk lirası ödeyeceğiz “ dedi diyelim. Emin olun şu  yukarıda saydığım 2 tahmin kadar  insanları mutlu etmeyecek.

Aynı şekilde;

Ne yeni bir doğalgaz rezervi, ne Söğüt’teki gibi 2. bir altın madeni  bulunması, ne Kanal İstanbul Projesi’nin temelinin atılması, ne  AB’ye tam üyeliğimizin kabulü, ne vergiler ve kredilere  3. defa 6 ay öteleme desteği getirilmesi vb. gibi normal dönemde Türkiye’nin  ekonomik gelişimine katkı sağlayacak  güzel gelişmelerde şu dönemde covid ile geçim derdi arasına sıkışmış insanlarımızı  “güzel müjdeli haber” olarak hiç  sevindirmeyecek.

Hatta, Cumhurbaşkanımızın dün akşam Külliye’de görkemli bir törenle açıkladığı Milli Uzay Programı tanıtım toplantısında   “2023’te Ay’a gideceğiz” sözleri de...

Normal zamanda olsa  2023 hedefleri içinde mutluluktan uçardık, heyecanlanır, TV başında “nereden nereye geldik?”diye göz yaşlarımızı tutamazdık.

Ama şimdi?  

Ve ya;

Olmaz da hadi, yine oldu diyelim.

2002’den bu yana kesintisiz iktidarda olan ve 19 yıllık süreçte sandıkta götüremedikleri için muhtırasından, darbesine, küresel finans baskılarından,  hükümetleri itibarsızlaştırma  girişimlerine, Gezi Parkı gibi toplumsal ayaklanma olaylarından, Boğaziçi  eylemlerine,  istihbarat kurumlarının çökertilmesinden terör saldırılarına kadar bir dizi siyaset dışı  ve  meşru olmayan baskılarla  iktidardan indirmeye çalıştıkları AK Parti’nin lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan eğer bugün çıkıp da “Hodri Meydan seçime gidiyoruz” dese  de yine aynı …

Adına ister erken seçim deyin, ister baskın seçim. Başka zaman olsa yüzde 50 artı 1’in dışındaki  kesim için tam bir güzellik. Ancak bugün sokaktaki insanımız için bunun da  "aşı  ve  açılım dışında "hiç değeri yok!