BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

CUMHURBAŞKANI ANTİK KENTİ GEZDİ

GAP Oscarları ödül törenine katılmak üzere Adıyaman’a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Perre antik kentini gezdi.<br/>Adıyaman Va...

Abone ol

GAP Oscarları ödül törenine katılmak üzere Adıyaman’a gelen KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Perre antik kentini gezdi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman’ı ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun onuruna TPAO Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde yemek verdi. Yemeğe çok sayıda protokol üyesi ve siyasetçinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı. Yemekte bir konuşma yapan Derviş Eroğlu, yıllarca Adıyaman’a gelmek istediğini dile getirerek, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ana vatan Türkiye arasında yıllardan beri çok sıcak ilişkiler vardır. Gelmiş geçmiş bütün hükümetler ve şu andaki hükümetimizle gerek başbakanlık dönemimde gerekse de Cumhurbaşkanlığım dönemimde en sıcak ilişkileri geliştirmiş ve iki ülke arasındaki bu sıcak ilişkiler ana vatan-yavru vatan ilişkisi içinde devam etmektedir” diye konuştu.
Konuşmalardan Sonra Adıyamanspor Kulüp Başkanı Hüseyin Koç, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na üzerinde “02 Eroğlu” yazılı Adıyamanspor forması armağan etti. Yemekte ünlü şair ve bestekar Cemal Safi ise kardeşlik üzerine bir şiir okudu.
Eroğlu ve beraberindekiler, daha sonra Perre antik kentini gezdi. Konuk cumhurbaşkanı, Vali Demirtaş’tan antik kent hakkında bilgi aldı.
(İHA)