BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ünlü gazetecinin evinde patlama

Kadıköy'de bir binanın en üst katındaki dairede doğalgaz patlaması meydana geldi.

Abone ol

Deprem olduğunu zannettiklerini belirten çevre sakinleri sokağa döküldü. Patlamanın olduğu dairede oturan gazeteci Ecevit Kılıç yaralandı.

Kürt sorunu ve azınlıklarla ilgili yazılarıyla bilinen Kılıç, Özel Harp Dairesi ve Jitem'in geçmişine ışık tutan kitaplarıyla tanınıyor. Kılıç, 2003 yılında yayınlanan 'Kirli Kramponlar' isimli kitabında futbolda şikeyi anlatmıştı. 8 yıl aradan sonra kitap yeniden baskıya girdi.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
Olay saat 10.00 sıralarında Kadıköy Kalamış Münir Nurettin Selçuk Caddesi Sadberk Sokak'taki 3 katlı binanın üst katında meydana geldi. Özel bir televizyon kanalında haber editörlüğü yapan Ecevit Kılıç'ın yaşadığı dairede büyük bir gürültü ile patlama meydana geldi. Patlama ile birlikte ortalık savaş alanına döndü. Patlama sesini duyan komşuları daireye geldi. Kılıç yerde yaralı gören komşuları itfaiye ve sağlık ekipleri haber verdi. Bu sırada yüzünden ve ellerinden yaralanan gazeteci komşularının yardımıyla özel bir araçla hemen yakında buluna özel bir hastaneye kaldırıldı.

"DEPREM OLUYOR ZANNETTİK"
Patlama ile birlikte dairede ve karşı binada maddi hasar meydana geldi. Dairenin cam ve çerçeveleri etrafa saçılırken park halindeki bir otomobilde maddi hasar meydana geldi. Binanın duvarlarında çatlamalar oluştu. Kılıç'ın komşularından biri, "Mutfaktaydım, çok büyük bir patlama oldu. Korktuk. Deprem oluyor zannetti" dedi.
Patlama sonrasında sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Doğalgaz ekipleri gazı keserek inceleme yaptı. Yapılan ilk incelemede mutfak ocağına giden doğalgaz borusundan kaynaklandığı öğrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri de patlamanın meydana geldiği dairede inceleme yaptı.