BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İSTANBUL’DA SUÇ ŞEBEKELERİNE BÜYÜK OPERASYON

İstanbul’da "Sarallar" ve "Şirinler" isimli organize suç şebekelerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 82 kilogram uyuşturuc...

Abone ol

İstanbul’da "Sarallar" ve "Şirinler" isimli organize suç şebekelerine yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 82 kilogram uyuşturucu madde ve 14 adet silah ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Sarallar" ve "Şirinler" isimli organize suç şebekelerine yönelik çalışma başlattı. Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre "Sarallar" olarak bilinen suç şebekesi üyeleri ile kendilerinden ayrılan "Şirinler" grubu arasında 100 bin avro ve hediyelik 1 adet lüks otomobil konusunda anlaşmazlık çıktı. Çıkan anlaşmazlık sonucunda geçtiğimiz günlerde Güngören’de iki grup arasında silahlı çatışma yaşandı. Çatışmada yoldan geçen vatandaşlar da yaralandı.
İki suç şebekesini uzun süredir takibe alan polis ekipleri, geçtiğimiz günlerde operasyon için düğmeye bastı. 5 aylık takibin ardından yapılan operasyonda İstanbul genelinde 51 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda 49 kilo eroin, 33 kilo ecstasy olmak üzere toplam 82 kilogram uyuşturucu madde, 14 adet ruhsatsız silah, 2 adet av tüfeği, 1 adet 1 metrelik sallama tabir edilen bıçak, çok sayıda fişek ele geçirildi. Olayla ilgili Saralların şebekesinin lideri Ü.S. ve Şirinler suç örgütünün lideri M.S.Ş. olmak üzere toplam 29 kişi gözaltına alındı.
Özel harekat destekli operasyon polis kamerası tarafından da kayıt altına alındı. Görüntülerde evde yapılan aramalar, ele geçirilen silahlar, fişekler, uyuşturucu maddeler ile zanlıların yere yatırılarak gözaltına alınması yer alıyor.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA
Öte yandan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, çete lideri Ü.S.’nin cezaevinden tahliye olduktan sonra suç örgütünü tekrar faaliyete geçirdiği, suç şebekesinin haksız çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, adam öldürmeye teşebbüs etmek, kasten silahlı yaralama, uluslar arası uyuşturucu ticareti yapmak gibi bir çok suç faaliyetinde bulunduğu tespit edildiği ifade edildi. Ayrıca devam eden süreçte örgüt yöneticileri Ü.S. ile M.S.Ş. arasında uluslar arası uyuşturucu madde ticareti faaliyetinden elde edilen haksız kazancın paylaşımı noktasında husumet oluşması nedeniyle iki grup arasında ikamet kurşunlatma ve Güngören’de meydana gelen, 7 kişinin yaralandığı silahlı çatışma çıktığı belirtildi. Yine aynı olayın devamında iki grup arasında silahlı çatışma olacağı bilgisi üzerine yapılan çalışmalarda sonucunda çatışmanın engellendiği, yapılan bir operasyonla başta suç şebekesi liderleri olmak üzere toplam 29 kişi haklarında hazırlanan soruşturma evraklarıyla birlikte adli makamlara sevk edildiği ifade edildi.
Adli makamlara sevk edilen şahıslardan şebek liderleri Ü.S., M.S.Ş. olmak üzere toplam 6 kişi tutuklanırken, 3 kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı.
(İHA)