BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı adayı olacak mı ?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ eylemi başlatan Balyoz Davası avukatlarından Şule ...

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi önünde ‘Adalet Nöbeti’ eylemi başlatan Balyoz Davası avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol’u ziyaret etti. Feyzioğlu Cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olacağı iddiaları üzerine, "Ben Cumhurbaşkanı adayı falan değilim" dedi.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi önünde Balyoz Davası tutukluları için ‘Adalet Nöbeti’ eylemi yapan Balyoz Davası avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol’u ziyaret etti. Tutuklu bulunduğu cezaevinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybeden Balyoz Davası hükümlülerinden Deniz Kurmay Murat Özenalp’in annesi de eyleme destek vermeye geldi. Feyzioğlu, Özenalp’in annesi ve eyleme destek vermeye gelen diğer vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“MİLLETİN VİCDANINDA MAHKEMELER MAHKUM OLMUŞTUR”
Ses ve görüntü kayıtlarının, güvenilir olmamaları nedeniyle delil olarak kabul edilmemesi gerektiğini belirten Feyzioğlu, hükümet ve Meclis’ten yeniden yargılanmanın önünü açmalarını istedi. Türkiye Barolar Birliği olarak Erol’un eylemini desteklediklerini kaydeden Feyzioğlu, “Türkiye Barolar Birliği olarak bu eylemi destekliyoruz. Özel görevli mahkemelerin kaldırılması girişimimiz başarıyla sonuçlanmıştı. Ancak yeniden yargılama adımı maalesef atılmadı. Ergenekon Davası’nda Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararından sonra gelen tahliyeler, özel görevli mahkemelerin kaldırılmış olması ve dosyaların genel mahkemelere aktarılmasıyla doğrudan bağlantılı. Bu, Balyoz Davası’ndaki mağduriyetleri doğrudan ortadan kaldırmaz. Yasama organının bunu çözmesi lazım. Bu nöbet, bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için atılan adımlardan biridir. Ben, Şule Nazlıoğlu Erol’u bu girişimi için kutluyor ve destekliyorum. Türkiye Barolar Birliği de önümüzdeki günlerde peş peşe etkili adımlar atacak. Bir bilimsel komisyon kurduk, Balyoz Davası’nın gerekçeli kararını kesit kesit inceleyeceğiz. Aynı zamanda bir Meclis araştırması açılmasını öneriyoruz. Milletin vicdanında mahkemeler mahkum olmuştur. Millet, bu mahkumiyetleri veren mahkemeleri kendi vicdanında mahkum etmiştir” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE, YASAKLAR ÜLKESİ OLAMAZ”
Feyzioğlu, Gölbaşı 4. İdare Mahkemesi’nin, Youtube’a erişimin engellenmesi konusunda yürütmeyi durdurma kararı alması ile ilgili, “Alkışlıyoruz bu kararı. Yasakların kaldırılması gerekiyor. Türkiye, yasaklar ülkesi olamaz. Türkiye, yasaklar ülkesiydi. Bu yasakları kaldırdık diye övünenlerin, kendi yasaklarını koymalarını dehşetle izledik. İşinize gelen mahkeme kararlarını alkışlayıp, işinize gelmeyen kararları yermek kabul edilemez. ‘ÖGM kararlarını niye eleştiriyorsunuz’ derseniz; ÖGM kararlarını anti demokratik ilan eden TBMM’dir. O yüzden bu kararlar artık yok hükmündedir” değerlendirmesinde bulundu.

“CUMHURBAŞKANI ADAYI FALAN DEĞİLİM”
Cumhurbaşkanı seçimlerinde aday olacağı iddialarına cevap veren Feyzioğlu, “Bu büyük bir teveccüh. Benim ismim, şahsım sebebiyle değil. Temsil ettiğim kurum, Türkiye’nin bütün renklerini, yurttaşlarını, eşit yurttaşlık temelinde, Cumhuriyet’in kuruluş felsefesi temelinde ama 21. Yüzyılın çağdaşlığında kucaklamayı başarmış bir kurum. Ben bunu başaran bir yönetimi temsil ettiğim için gurur duyuyorum. Dolayısıyla, ben Cumhurbaşkanı adayı falan değilim. Zaten aday gösterilmek gerekir. Metin Feyzioğlu’nun bu makama layık gösterilmesinden, tüm siyasi partilerin kendilerine bir ders çıkarması gerekir. Demek ki, Türkiye’yi ayrım yapmadan kucaklamak mümkün. Bu ders çıkarılırsa biz başarılıyız demektir” diye konuştu.
(İHA)