BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e geçici izin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hastaneden geçici olarak ayrılmasına izin verildi. Gül, tedavisine devam edilmek üzere hastaneye geri dönecek.

Abone ol

Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde kulak rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hastaneden geçici taburcu edildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kulağındaki rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi'nden ayrıldı.

KÖŞK'TE ZİRVE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti.

Gül, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden ayrıldıktan sonra Erdoğan ve Orgeneral Özel ile yapacağı görüşme için Çankaya Köşkü'ne geçti. Daha sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel saat 19.50'de, Başbakan Erdoğan da saat 20.05'te Çankaya Köşkü'ne giriş yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabulü sona erdi. Çankaya Köşkü'ndeki üçlü görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kulak rahatsızlığıyla ilgili tedavinin devamı için tekrar Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'ne geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün ilaç tedavisiyle testlere devam edilecek.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gittiği belirtildi. Sabah yapılan tetkikler neticesinde sınırlı olarak günlük aktivitelerine başlamasının ve geçici olarak hastaneden ayrılmasının uygun görüldüğü bildirildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, bugünkü programının ardından ilaç tedavisi ve testlerinin devamı için hastaneye geri döneceği, burada izlenmeye devam edileceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca kulak rahatsızlığının nüksetmemesi için Cumhurbaşkanı Gül'ün bir süre başta uçak seyahatleri olmak üzere işitme fonksiyonlarına zarar verecek aktivitelerden uzak durmasının tavsiye edildiği kaydedildi.

GÜL'ÜN YURTDIŞI ZİYARETLERİ DE ERTELENDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önümüzdeki 2 ay içerisinde yapacağı yurtdışı ziyaretleri ileri bir tarihe ertelendi.

Hacettepe Üniversitesi'nde tedavisi süren Cumhurbaşkanı Gül'ün önümüzdeki 2 ay içinde yapması planlanan İsveç, Letonya, Litvanya, ABD, Bosna-Hersek ziyaretleri ileri bir tarihe ertelenirken Letonya ve Litvanya ziyaretleri ikinci kez ertelenmiş oldu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül'ün MGK'ya katılıp katılmayacağının ise akşam toplanacak olan doktorlardan oluşacak bir heyetin karar verileceği öğrenildi.