BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Cumartesi günleri de okul olacak!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Akçakale'de geri kalan eğitime böyle takviye yapılacağını açıkladı...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Suriye´de devam eden savaş nedeniyle okulların yaklaşık bir aydır kapalı olduğu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine geldi. Dinçer, ilçede aksayan eğitim açığını cumartesi günleri verecekleri eğitimle telafi edeceklerini söyledi.

Harran Üniversitesi’nin akademik açılış yıl dönümüne katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Akçakale’de incelemelerde bulundu. Önce kaymakamlığı ziyaret eden Dinçer, ardından Süleymanşah İlköğretim Okulu'na geçti. Yürüyerek okula giden Dinçer, yol boyu bekleyen vatandaş ve esnaf ile sohbet etti, sorunlarını dinledi. Ardından okul bahçesinde bekleyen öğrencileri seven Dinçer, okulun içerisine girdi. Bu sırada okul bahçesinde bekleyen öğrenciler tekrar sınıflara alındı. Bakan Dinçer sınıflarda öğrencilerle görüştükten sonra okul müdürünün odasında öğretmenlerle mini bir toplantı yaptı.

3 HAFTA BÖYLE TELAFİ EDİLECEK

Çıkışta soruları cevaplayan Dinçer, aksayan eğitimin cumartesi günleri ile telafi edileceğini açıkladı. “3 haftaya yakın bir süredir eğitimimiz aksadı. İl ve ilçe milli eğitim müdürümüzden detaylı bilgi aldım. Tabi eğitimin aksaması yaklaşan bazı sınavlar için sıkıntı yaratıyor. Bu nedenle bazı kararlar aldık. Hafta sonları eğitim yapacağız. Bu şekilde telafi edeceğiz. Sınıra çok yakın Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda eğitim vermiyoruz. Buradaki öğrencilerimizi başka okullara yönlendireceğiz. Bir de bir köyde okul kapalı olacak. Buradaki öğrencileri de başka okullara nakledeceğiz. Şu ana kadar aksayan eğimi telafi için dönem sonuna kadar cumartesi günleri eğitim yapmaya karar verdik. Bu haftadan itibaren cumartesi günleri eğitim devam edecek.” dedi.

ASKERİ OKULLARIN DERS MÜFREDATI

Askeri okulların ders müfredatı ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini kaydeden Dinçer, değişikliklerin ilgili kurumlarla istişare halinde yürütüldüğünü ifade etti. Çalışmanın tamamlanması durumunda askeri okulların açıklama yapmasının daha uygun olacağını kaydeden Dinçer şunları söyledi:

Askeri okulların müfredatı ile ilgili çalışma yapılıyor. Bunu bakanlığımız tek başına yapmıyor. İlgili kurumlar ve Genelkurmay Başkanlığı’nın ilgili birimleri ile çalışıyoruz. Daha netleşen bir şey yok. Bu kurumların hangi tür seçmeli ders seçecekleri ve ne tür yeni dersler koyacaklarına dair bizim kendimizi empoze edeceğimiz bir durum yok. Onların vereceği karara saygı duyuyoruz."

Topun düşmesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği evde incelemede bulunan Dinçer, daha sonra eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Ömer Timuçin’e taziye ziyaretinde bulundu. Bolatlı köyündeki taziye çadırına gelen Dinçer, acılı aile reisini teselli etti. Dinçer’in programı eğitim sorunlarının masaya yatırılacağı polisevindeki toplantı ile devam edecek.