BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  GÜNCEL

Cübbeli'nin davasında 'Kenan Doğulu' savunması

Cübbeli Ahmet Hoca'nın da yargılandığı davada, sanık avukatlardan biri müvekkilini, Kenan Doğulu'nun şarkısıyla savundu.

Abone ol

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet diye bilinen, Ahmet Mahmut Ünlü'nün de yargılandığı davada, sanık avukatlardan biri müvekkilini, Kenan Doğulu'nun şarkısıyla ilginç bir savunma yaptı.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu örgüt kurma, insan ticareti ve cinsel saldırı davasının son duruşmasında, sanık avukatlarından biri müvekkilinin tartıştığı kişiye "mermi adres sormaz" ifadesini kullanması nedeniyle tehdit suçundan ceza istenmesini Kenan Doğulu'nun şarkısıyla savundu. Doğulu'nun "Kurşun adres sormaz ki" şarkısını hatırlatan avukat, "O zaman milyonlarca kişiyi tehdit etmiş oluyor." dedi.

CÜBBELİ MAHKEMEYE GELMEDİ

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu örgüt kurma, insan ticareti ve cinsel saldırı davasına devam edildi. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Ünlü gelmezken sanıklar Nejat Ergin, Barış Sezek, Mahjouba Demirel ve Mehmet Batur ile avukatlar katıldı.

"MERMİ ADRES SORMAZ"

Duruşmada katılan sanıklar ve tüm sanıkların avukatları mütalaaya karşı savunmalarını yaptı.

Karagümrük çetesi olarak bilinen Nuriş kardeşlerin ağabeyi de olan sanık Nejat Ergin'in örgüt suçlaması yönünden beraatini isteyen savcı, oto alım satımı nedeniyle iki mağduru telefonda 'mermi adres sormaz' şeklindeki ifadeyle tehdit etmek suçundan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Ergin'in avukatı Mahir Işıkay, savcının beraat talebine katıldıklarını ancak cezalandırılması kısmına katılmadıklarını söyledi.

"TEHDİT KASTI YOKTUR"

Tehdit edildiği söylenen iki kişinin de mahkemede şikayetçi olmadıklarını dile getirdiklerini belirten Işıkay, 'merminin adresi yok' ifadesinin ise tehdit kastıyla söylenmediğini savundu. Işıkay, "Müvekkilim araç alım satımı yapıyor. Şikayetçilerden biri diğerine 'Onlar mafya onlardan araba alma' demiş. Alım satım esnasında bir dedikodu üzerinden insanların ekmeğiyle oynayacaksınız. Bu nedenle burada tehdit kastı yoktur. Tehdit olsa bile haksız tahrik vardır. Tahrik hükümlerinin uygulanması gerekir." dedi.

MÜVEKKİLİNİ KENAN DOĞULU ŞARKISIYLA SAVUNDU

Tehdit içerikli olduğu belirtilen ifadeyi Kenan Doğulu'nun şarkısıyla savunan avukat Işıkay, "Kenan Doğulu parçasında 'Kurşun adres sormaz ki' diyor. O zaman milyonlarca kişiyi tehdit etmiş oluyor. Buradaki irade kasıt değildir. Ekmeğiyle oynanmasıyla ilgili bir konuşmadır." ifadelerini kullandı.

Soruşturmayı yapan polislerin tutuklandığını da söyleyen Işıkay bunun da müvekkillerine kumpas kurulduğunu gösterdiğini savundu. Işıkay, müvekkilleri Nejat Ergin ve oğlu Yiğit Ergin'in beraatlerine karar verilmesini talep etti.

CÜBBELİ AHMET'İN AVUKATI: SAVUNMANTA ZORLUK ÇEKİYORUZ

Cübbeli Ahmet Hoca'nın avukatı Hulusi Yıldırım da müvekkilinin din alimi olduğunu, hakkındaki suçlamaları savunmakta zorluk çektiklerini kaydetti. Suçlamaların detaylarının müvekkilinin rahatsız ettiği için detaylara girmeyeceğini ifade eden Yıldırım, beraat kararı verilmesini istedi.

DAVA 27 EKİM'E ERTELENDİ

Diğer sanıklar ve avukatlar da müvekkillerinin suçsuz olduklarını ileri sürerek berat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme dosyada varsa eksiklerin giderilmesi yoksa kararın hazırlanabilmesi için duruşmayı 27 Ekim'e erteledi.

Mütalaada sadece sanık Nejat Ergin'e tehdit suçundan 4 yıla, sanık Mahjouba Demirel'e de sahte pasaport nedeniyle 5 yıla kadar ceza verilmesi istenmişti. Mütalaada örgüt kurma, üye olma, tehdit, şantaj, insan ticareti yapmak, fuhuşa teşvik, aracılık, yer temini ve cinsel saldırı suçlarından yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle ise sanıkların beraatlerine karar verilmesini talep edilmişti.