BIST 10.051
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.406,15
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

CRASH Oscarı haketmedi!

Brokeback Mountain!in senaryo yazarı Annie Proulx akademiyi yerden yere vurdu.

Abone ol

Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi tartışmalı geçen Oscar Ödül Töreni konuşulmaya devam ediyor. Brokeback Mountain'in senaryo yazarı Annie Proulx, akademinin ödülü Crash'a vererek büyük bir hata yaptıklarını söyledi.
1997 yılında yazdığı kısa öykünün Ang Lee tarafından beğenilmesi ile ortaya çıkan Brokeback Mountain, Amerikan kültüründe önemli ikonlardan olan sert kovboy imajını kökten değiştirmişe benziyor. Filmde iki kovboy arasında geçen aşk tüm dünyada tepkilerle karşılaşmıştı.
Annie Proulx, yazdığı makalede akademiyi kendi kültürünü tanımamakla suçladı. Oscar ödül töreninin tarafsızlığını yitirdiğini, eğer tarafsız bir ödül töreni izlemek isteyen varsa Oscar töreninden bir gün önce düzenlenen ve bağımsız filmleri ödüllendiren Independent Spirit Awards'ı izlemesini tavsiye etti. Independent Spirit Awards'ta en iyi film seçilen Brokeback Mountain'ın akademi tarafından hakkının yendiğini söyledi.
Yaptığı açıklamada Peter Jackson'un King Kong'unu da küçümseyen yazar, Brokeback Mountain'ın sadece üç Oscar kazanmasının bu filmi King Kong ile aynı kefeye koyduğunu söyleyen yazar, Jack Nicholson'ın Crash'in kazandığını açıklaması ile herkesin yüzünde beliren şok ifadesinin de akademi üyelerinin cesaretli davranamamalarının sonucu olduğunu belirtti.

Fatih ATLAS