BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

ÇÖZÜM SÜRECİ 11 YIL ÖNCE BAŞLATILAN ÇABANIN DEVAMI

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çözüm Süreci’nin yeni değil 11 yıl önce başlatılan çabanın devamı olduğunu söyledi. <br/>Atalay, Adana’da ...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çözüm Süreci’nin yeni değil 11 yıl önce başlatılan çabanın devamı olduğunu söyledi.
Atalay, Adana’da kanaat önderleri, kent protokolü, sivil toplum temsilcileri ve kamu kurumlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Çözüm Süreci’ne ilişkin hükümetin politikaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Atalay, yoğun katılımın olduğu toplantıda, "Sorunlar çözüldükçe ülkemiz büyüyor, büyüyecektir. Siyaset, sorunların çözüm yeridir. AK Parti olarak ’devlet ile millet bütünleşecek, geçmişteki yaralar sarılacak’ diye yola çıktık. Hiçbir zaman konjoktürel siyaset yapmadık. Türkiye’nin uluslararası alanda gücünü büyütmeyi amaçladık. Statükocu değil devrimci bir hükümetiz. Yeni Anayasa gibi bir eksiğimiz var ama büyük oranda ülkede normalleşmeyi sağladık. Mutfağımız iyi çalıştı, bürokratlarla çok iyi çalıştık. Günübirlik siyaset yapmadık. Güven ve istikrar ortamını sağlayınca yatırım ve ihracatımız arttı. Neticede bizden önce yılık yabancı yatırım ortalama 1 milyar doları geçmezken, bugün 20 milyar dolara kadar çıktı" dedi.
Yeni bir anayasa olmadan ülkede demokratikleşme adımlarının atılamayacağını vurgulayan Atalay, "Türkiye 27 Nisan’ı çok yaşadı. Ama 28 Nisan’ı ilk kez yaşadı. Kararlılıkla ülkeyi yönetiyoruz. Milletin verdiği yetki ve güveni kullanıyoruz. Ülkemizin parası ve pasaportu daha güçlü ve artık daha saygın bir Türkiye var" diye konuştu.
AK Parti Hükümeti olarak insani bakışı öne aldıklarını, terörü yalnızlaştırmak için çalıştıklarını, ayrımcılığı ortadan kaldırarak demokratikleşmeyi ve hayat standardını yükselttiklerini ifade eden Atalay, şöyle devam etti:
"Son 3 yılda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Türkiye’den insan hakları ihlali dosyası bulunmuyor. O dönem tarihe karıştı. Biz vatandaşların haklı talepleri ile terör örgütünün istismarını ayırmamız gerekiyordu, bunu yaptık. Biz demokratikleşme adımlarını atarken kimseyle pazarlık yapmadık. Bu ülkenin taşının yerinden atılmasına, bölünmesine asla müsaade etmeyiz.
Ulusalcılık ayrılıklarına düşen küçük ülkeler bölünüyor. Amerika gibi özgüveni yüksek olan ülkeler ise büyük oluyor. Türkiye bu konuda büyük mesafe kaydetti."
Çözüm Süreci’nin yeni değil, 11 yıl önce başlatılan çabanın devamı olduğunu söyleyen Atalay, şunları kaydetti:
"Ne yaptığımızı biliyoruz. Süreci başlatan da yöneten de biziz. Hükümet olarak terör örgütü ve yöneticileriyle hiçbir zaman görüşmedik. İstihbarat birimleri üstlerine düşeni en iyi şekilde yapıyor. Hiçbir kimseyle hiçbir şeyin pazarlığını yapmadık. Verilen hiçbir sözümüz yok. sadece terör bitsin siyaset konuşsun istiyoruz. Bugün çözüm sürecine destek yüzde 60’ların üzerinde. Güneydoğu’da ise yüzde 80’lerin de üzerinde. Ana muhalefet aslında iktidarın yarısıdır. Görev ve sorumluluğu vardır. Türkiye’nin en önemli konusu konuşulurken, siz dışarıda kalırsanız görevinizi yapmamış olursunuz. Türkiye, bu bayrağın altında birlik ve bütünlük içinde büyüyerek devam edecektir."
Seyhan Oteli’ndeki toplantıya Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bazı milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları da katıldı.