BIST 10.274
DOLAR 32,27
EURO 34,82
ALTIN 2.410,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çorum'da demokratikleşme paneli

Açılımlar ve yeni Anayasa ile Türkiye demokratikleşmeyi tartışıyor. Çorum Belediyesi de bu konuları panelde masaya yatırıyor.

Abone ol

Çorum Belediyesi tarafından "Türkiye'de Demokratikleşme Hareketleri" konulu bir konferans düzenlenecek. Konferansa yazar ve siyaset bilimci Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ile araştırmacı yazar Faruk Mercan da katılacak.

3 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de Devlet Tiyatro Salonu'nda "Türkiye'de Demokratikleşme Hareketleri" konulu bir konferans organize edilecek.

"Türkiye'de Demokratikleşme Hareketleri" konferansına konuşmacı olarak yazar ve siyaset bilimci Mümtaz'er Türköne ile araştırmacı yazar Faruk Mercan katılacak. İki yazar demokratikleşme hareketleri ve konuyla ilgili Türkiye'nin şuan içinde bulunduğu sıcak gündemi değerlendirecek.

Konferans hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Türkiye'nin iki değerli yazarını Çorum'da ağırlayacak olmanın kendilerini mutlu edeceğini ifade etti. Ülkenin yeni anayasa yapım sürecinden geçtiğini hatırlatan Başkan Külcü, öngörülen anayasanın sivil bir anayasa olduğunu, bunun da gerçek demokratikleşmeye geçişte ilk adım olacağını kaydetti.

Külcü, Türkiye Cumhuriyeti'nin sözde değil özde demokratik bir ülke olması gerektiğine vurgu yaparak, "Son yıllarda bu yönde önemli adımlar atılmıştır. Ancak güzel ülkemizin demokratikleşmesinde hepimize önemli görevler düşmektedir. Biz de Çorum Belediyesi olarak bu konunun uzmanı olan iki değerli yazarı 3 Mayıs'ta hemşerilerimizle buluşturacağız" dedi.