BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.415,29
HABER /  GÜNCEL

O muhtıra hala TSK sitesinde

27 Nisan e-muhtırasının üçüncü yıldönümünde Ergun Babahan soruyor: O muhtıra hala niye TSK'nın sitesinde?

Abone ol

27 Nisan e-muhtırasının verilişinden bugüne kadar 3 yıl geçmesine rağmen tartışmaları hala sürüyor. Sabah yazarı Ergun Babahan bugünkü yazısında "O muhtıra ki, şu anda Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’ü doğrudan hedef alıyor, haddi olmayan bir hesap sorma tutumu takınıyordu" dediği 27 Nisan e-bildirisinin TSK sitesinden kaldırılmamış olmasının mantığını şöyle özetledi:

O muhtıra, içeriği itibariyle mevcut yasalar açısından bir suç belgesidir.

Ancak her fırsatta hukuka saygılı olduğunu vurgulamaktan geri kalmayan Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, o belgeyi Genelkurmay sitesinde tutmaya devam ediyor.

Bunun tek anlamı şudur: Türk Silahlı Kuvvetleri 27 Nisan’daki duruşunun arkasındadır ve bu Meclisi ve onun seçtiği Cumhurbaşkanı’na karşı kullanan suçlayıcı ifadelere sahip çıkmaktadır.

TÜRKİYE'NİN DEMOKRATLIĞI BU KADAR!

Babahan yazısının sonunda ise çok önemli bir çelişkiye şöyle dikkat çekti:

Türkiye’nin de demokratlığı ve hukukiliği de bu kadar.

2003’te yaptığınız darbe planları nedeniyle yargılanıp tutuklanabiliyorsunuz ama mevcut Cumhurbaşkanı’na suçlamalar ihtiva eden, demokratik sistemi tehdit eden bir belgeye sahip çıkanlar hakkında hiçbir işlem yapılmaması normal karşılanıyor.

Tıpkı Erdoğan-Büyükanıt görüşmesinin içeriğini haklı olarak merak edip Danıştay baskınında güvenlik kameraları kaydının neden silindiğini (gazetecilik ahlakına aykırı bir biçimde) ısrarla sorgulamayanlar olması gibi.