BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Çöpdemir: Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en önemli direniş!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine tepki amacıyla sürdürülen "demokrasi nöbeti"ne katılan oyuncu ve program yapımcısı Kadir Çöpdemir, "Milletimiz Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en önemli direnişini gerçekleştirdi." dedi.

Abone ol

İSTANBUL Saraçhane'deki demokrasi nöbetinde AA muhabirine açıklamada bulunan Çöpdemir, 1980'de, 12 Eylül darbesini yaşadığını belirterek, "İlk gençlik yıllarımdı ve gerçekten korkunçtu. Ancak bu doğrudan halkın üzerine ateş açılması itibarıyla diğer darbelerden daha korkunç ve vahşi bir girişim oldu. Milletimiz Kurtuluş Savaşı'ndan sonraki en önemli direnişini gerçekleştirdi. Allah bu millete zeval vermesin. Bu milletle gurur duyuyorum." diye konuştu.

"GEREKTİĞİNDE BİZ KENDİMİZİ FEDA EDERİZ"

Çöpdemir, halkın üzerine ateş açıp bomba yağdırarak katliam yapan darbecilere en ağır cezanın verilmesi gerektiğini söyleyerek, "Türkiye halkı, dünyaya 'damarıma basma. Gerektiğinde biz kendimizi feda ederiz. Bize tahakküm edemezsiniz' mesajını verdi." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişimine karşı Türkiye'nin tüm kesimlerinin bir araya geldiğine dikkati çeken Çöpdemir, bu sürecin çok önemli olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bundan sonra çok daha dikkatli ve duyarlı bir Türkiye olacağına inanıyorum. Halkın hayatına, ülkesine daha çok sahip çıkacağı hassas bir sürece girmiş bulunuyoruz. Hayırdan şer, şerden hayır çıkar, derler ya. Tam olarak öyle oldu. Bu şerden hayır çıkacağını düşünüyorum."

"GENÇLERİN ÇOK HAVALI YÜREKLERİ OLDUĞUNU GÖRDÜK"

Kadir Çöpdemir, geçmişte Türkiye'de yaşanan darbeler ile 15 Temmuz'daki darbe girişimi arasında büyük bir fark olduğunu dile getirerek, "12 Eylül döneminde dış güçlerin gençleri birbirine kırdırarak hazırladığı bir ortam vardı. İnsanları darbeye mahkum eden bir sürece getirdiler. Şimdi ise çok daha farklı, daha vahşi bir manzarayla karşılaştık." ifadelerini kullandı.

Yeni neslin, sosyal medya tutkunu, dünyayla ilintisiz ve sokaktan kopmuş gibi göründüğünü dile getiren Çöpdemir, ancak gençlerin göründükleri gibi olmadığını söyledi. Çöpdemir, bu topraklardan gelen damarın asla yok edilemediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu durum 15 Temmuz gibi zamanlarda ortaya çıktı. 12 Eylül dönemindeki gençler, ülkenin daha iyi nasıl yönetileceği üzerine kavga veriyordu. Bugünün gençlerinin böyle iddiaları, havalı lafları yok. Ancak iş bu noktaya geldiğinde, gençlerin çok havalı yürekleri olduğunu gördük. Gerekeni yaptılar."

"BU KURMACA SÖYLEMLERE KATILMIYORUM"

Oyuncu Çöpdemir, bu süreçte siyasi ve sosyal mutabakatın sağlanmasından mutluluk duyduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu olayın tiyatro olduğu söylemine çok şaşırıyorum ben. Çünkü ülkenin bir Cumhurbaşkanı var ve çok güçlü. Ülke siyasetinde, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş derecede bir güce sahipken, neden böyle bir tiyatroya ihtiyaç duysun? Neden böyle bir risk alacak olsun? Bu kurmaca söylemlere katılmıyorum. Ekonomimizin çok kırılgan olduğunu da söylüyorlardı. Hiçbir şey olmadı. Bu vahşilerin saldırısı dışında kimse birbirine düşmedi ve hatta aksi oldu."

Kalkışmanın dış bağlantılarına da işaret eden Çöpdemir, "Bu kalkışma, dış güçlerin, piyonlarıyla ülkemizi istikrarsızlaştırma politikalarının yoklamasıydı. Bu oyunların biteceğini düşünmüyorum. Irak'ın, Suriye'nin ve Mısır'ın ne hale geldiğini görüyoruz. Burada ise istikrarlı tek ülke var ve onları çok rahatsız ediyor. Allah bizi korusun." şeklinde konuştu.