BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na net mesaj! Bu pazar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oda ve Borsa Başkanlarıyla İstişare Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde bu pazar Yenikapı'da yapılacak olan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' vardı.

Abone ol

Oda ve Borsa Başkanlarıyla İstişare Toplantısıda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' için CHP lideri Kılıçdaroğlu'na bir kez daha çağrıda bulundu.

Erdoğan, "(Demokrasi ve Şehitler Mitingi) Ben tabii aslında Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da bir heyetle katılacaklarını şu anda açıklamış durumdalar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve onlar da Pazar günü Yenikapı'da olma kararını verirler." dedi.

Buradan bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Millet olarak ihanetlerle ilk defa karşılaşmıyoruz. Sadece 93 yılı Cumhuriyet tarihimizde de PKK'sından DHKPC'sinden DAEŞ'ine kadar karşı karşıya kaldık. Burada sorulması gereken soru şu; bu ülke niçin bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor. Elbette diğer ülkelerde her şeyin süt liman olduğunu söylemiyorum. Biz tek başımıza göğüslemek zorunda kalıyoruz.



"MİLLET ARKAMIZDAN YÜRÜDÜ BİZİ YALNIZ BIRAKMADI"

Sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da bir heyetle katılacaklarını şu anda açıklamış durumdalar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve onlar da Pazar günü Yenikapı'da olma kararını verirler."

 Bu kadar soruna dik duracak başka bir ülke var mıdır Türkiye'den başka, işte onu bilmiyorum. Bir taraftan terörle uğraşırken bu darbe girişimini püskürttük. Bu millet alnı öpülesi bir millettir. Hani şair diyor ya yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. Millet arkamızdan yürüdü. Bir anda hepsi meydanlara, havalimanlarına geldi. Farkı vardı, bizim milletimiz tankların altına yattı. Uçaklardan kaçmadı. Helikopterlerin bütün mermilerine karşı göğsünü siper etti.

"ÖRGÜTLENDİKLERİ 160 ÜLKENİN TAMAMINI VATAN SAYIYORLAR"

 Mücadeleyi bırakırsak hem vatansız hem milletsiz kalırız. Ben hep bizim Rabia'mız var diyorum. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak.  15 Temmuz bu milleti vatansız, bayraksız, devletsiz bırakma girişimidir. Bu ihanet şebekesinin ne vatan diye, ne millet diye bir derdi yoktur. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da vatan sayıyorlar. Elinde sonunda ele geçireceklerine dair özgüven sergiliyorlar. Amerika'yı nereye ele geçirecekler, öyle diyorlar.

“BE DANGALAK, BE ŞARLATAN…”

Şimdi çıkıyorlar utanmadan sıkılmadan, isminin önünde bir de ünvanı var, “o bize şah damarından daha yakındır” diyor. Be dangalak, be şarlatan Allah ayetinde ne diyor, “ben size şah damarınızdan daha yakınım' diyor. Bize şah damarımızdan daha yakın olan Allah’tır. Dün söylemeyi unuttum o da şu, sözde kitaplar yazıyormuş artık ne tür intihaller yapıldığını bilemem ama çok intihaller olduğu belli. Diyanet başkanımıza söyledim bunun sözde eserlerini din işleri yüksek kuruluna verin de bir incelensin.



“FETÖ’NÜN GÜNAH GALERİSİ” KİTABI

Ve bu kitapların içinde birçok bizim dinimizle bağdaşmayan ifadeler var. Ve ondan sonra da “FETÖ’nün günah galerisi” diye bir kitabı siz yayınlayın.Bunun en ideali din işleri yüksek kuruşlunun bunu yapmasıdır.İş adamlarından bir ricam var içinizde veya çevrenizde bu gafletten uyanamayan varsa onları derhal adalete teslim edin. Bu, yakınınız da olabilir.

"ZİLLERİ ELLERİNDE KALDI"

Darbe girişimi sonrasında ekonomimiz kısa bir dalgalanma sonrasında yolunda ilerlemeye devam ediyor. Batı çok farklı şeyler bekliyordu. Zil takıp oynayacaklardı. Zilleri ellerinde kaldı, oturdukları yerde kaldı.

“HAYAT NORMALİN ÜZERİNDE NORMAL”

Eskiden OHAL ilan edilince marketler boşaltılırdı. Şimdi millet meydanlarda sokaklarda. Hayat normalin üzerinde normal. Olumlu istikamette anormal. Hayat devam ediyor.

“KONUT ALIMLARINDA FAİZİ YÜZDE 9’A ÇEKİN”

Diyorum ki konut alımlarında özellikle devlet ve özel sektör bankaları şu faiz oranlarını yıllık şöyle 9’a doğru çekiversinler. Ya kaybetmezsiniz ya. Dur bakalım bir sinyaller geliyor.

Eğer yıllık faiz oranlarının 10’un altında tek haneli rakamlara, sanayicilerimiz içinse rakam vermeyeyim çok daha aşağı çekip sürümden kazanmalarını isteriz. Çünkü hangi banka kendi sermayesiyle çalışıyor. Hepsi milletin parasıyla çalışıyor.

Bizde komisyonlarıyla beraber yüzde 15’e gidiyor faizler olmaz ya bu zulümdür zulüm. Dün Emlak Konut'a sordum nedir durum diye ,”şu anda yoğun bir konut satışımız var” dediler. Demek biraz düşürünce bu indirimlerle konut satışı patladı.

"BİZ DERSİMİZİ İYİ ÇALIŞTIK"

Biz şimdi 3 ay OHAL ilan ettik diye bundan rahatsız olanlar oldu. Biz devleti yeniden yapılandırmaya mecburuz. A’dan Z’ye tepeden tırnağa yapılandırmayı gözden geçirmeye mecburuz.

 Bir OHAL ilan ettik. Biriler sağdan soldan karşı çıkanlar oluyor. Fransa’da basit bir terör olayı oldu 20 kişi öldü. Bir darbe girişimi değil terör olayı. Önce 3 ay ilan ettiler yetmedi bir 3 ay da sonra 6 ay daha ilan ettiler. Biz şimdi 3 ay OHAL ilan ettik diye bundan rahatsız olanlar oldu. Biz devleti yeniden yapılandırmaya mecburuz. A’dan Z’ye tepeden tırnağa yapılandırmayı gözden geçirmeye mecburuz. 14 yıllık başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı döneminde edindiğim tecrübeler var. Biz dersimize iyi çalıştık. Birçok bakan arkadaşım ciddi deneyim sahibi oldular. Nerede ne gibi açıklar aksamalar var bunları iyi biliyoruz. Bunların giderilmesi lazım.



Bana hep sizden şikayet gelirdi. Diyelim bir işçiden memnun değilsin kapıya koyuyorsun ihbarı kıdemi veriyorsun gidiyor iş mahkemesine bu defa geri dönüp çok farklı bir ikramiye ödemek zorunda kalıyorsun. Gerek devletin gerek özel sektörün bu anlayıştan kurtulması gerekmez mi? Bir insan çalıştığı kuruma ihanet içindeyse çalışmıyorsa biz bu insanı sırtımızda taşımaya mecbur muyuz? Tekme tokat kapının önüne koyalım demiyorum. İhbarını kıdemini veririsin…

Devletin malı deniz yemeyen domuz böyle bir şey olmaz. Bunlardan devleti arındırmak gerekiyor. Bunu için anayasa değişikliği yapmak gerekiyor. Darbe yasalarıyla bu ülkeyi idare edemeyiz. Sayın başbakanın görüşmelerinde sanıyorum ilk sinyaller olumlu. Yeni anayasası ayrı bir mesele ama biz şu anda oksijen çadırından şu yapıyı çıkaralım.