BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çöp konteynerleri yeraltına iniyor

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde çöp konteynerleri yeraltına iniyor

Abone ol

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın hibe desteği verdiği projeyle çevre temizliği ve turizm güvenliği sağlanması amaçlanıyor.

Konyaaltı Belediyesi'nden yapılan açıklama göre, BAKA, kurum ve kuruluş ziyaretleri kapsamında yeni hizmet binasına taşınan Konyaaltı Belediyesi ile Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Konyaaltı Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek ile biraraya geldi.

Başkan Muhittin Böcek, BAKA'ya son mali destek proje döneminde sundukları çöp konteynerlerinin yer altına alınması projelerinin kabul edildiğini belirterek, verilen destek için teşekkür etti. Projenin, Antalya'da kent estetiğinin gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Muhittin Böcek, "Kötü görüntüler ortadan kalkacak. Ayrıca, yer altına inen konteynerler turizm güvenliğine de katkı sağlayacak. Açık alanda kötü koku yayan çöp konteynerlerinin olumsuz etkileri azaltılacak. Çöp konteynerlerinin yer altına alınmasını önceden beri belediye olarak planlıyorduk. Ancak, BAKA, bu proje döneminde desteğe hak kazandık. Açıkta bulunan çöp konteynerleri, adeta şehrin dibinde bazı güvenlik riskleri de taşıyabiliyordu. Bu konteynerlerden atıklar özel araçlarla alınacak. Bu araçlar sayesinde sadece şoför vasıtasıyla, insan gücüne hiç ihtiyaç duyulmadan konteynerlerin boşaltılması sağlanacak. Konteynerlerin kapasitesi de açık alanda olanlardan daha fazla. Bu da hem ulaşım, hem zaman, hem atık taşınması açısından büyük rahatlık ve tasarruf sağlayacak. Yer altına gömülen bu konteynerlerimiz, sızdırmaz bir beton içerisinde olduğu için su kaynaklarına ya da toprağa herhangi bir zarar vermeyecek. Ayrıca, ters yönlü açılan kapak sistemi sayesinde; çocuklar oynarken içerisine düşme gibi bir ihtimal de söz konusu olmayacak." diye konuştu.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de Konyaaltı Belediyesi'nin bu projesinin diğer belediyelere örnek olabilecek sembolik bir proje olduğunu ifade etti. Engin, "Konyaaltı Belediyesi'nin projesi BAKA'dan bu çağrı döneminde hibe desteği kazandı. Kalkınma ajansı olarak Batı Akdeniz'de turizmin gelişmesi için katkılarımıza devam etmek istiyoruz." diye konuştu. Engin, müdürlüğün projelerinin üzerinde çalışılması gerektiğini, ilgili mevzuat çerçevesinde konunun önümüzdeki çağrı döneminde değerlendirilebileceğini kaydetti.

BAKA ekibi, daha sonra Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne geçerek, Bölge Müdürü Ali Gökçöl ile görüştü. BAKA'nın çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten Gökçöl, ajans ile işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

BAKA'ya, Orman Bölge Müdürlüğü olarak projeler sunma çalışmalarının sürdüğünü belirten Gökçöl, "Projelerden biri, ormanlık alanlarda yer alan yangın gözetleme kulelerinin elektriğinin güneş enerjisinden üretilmesi projesi. Başka bir projemiz ise orman yangınlarına karşı önlem olarak ormanlık yüksek alanlarda yangın havuzları yapılmasına yönelik. Bu projede kullanılacak suyun yeraltından çıkarılması için gerekli elektriği de güneşten üretmeyi planlıyoruz. Üzerinde çalıştığımız diğer bir proje de odun dışı ürünler diye anılan tıbbi ve aromatik bitkilerin Batı Akdeniz Bölgesi'nde envanterine yönelik bir çalışma." şeklinde konuştu.