BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,96
ALTIN 2.444,22
HABER /  POLİTİKA

Çölaşandan inanılmaz sözler!

TARAF'ın attığı başlığa şapka çıkarıyoruz. Çünkü Bayan Çölaşan açık açık darbeyi savunuyor!

Abone ol

TARAF'ın HABERİ:

"Seçimle Danıştay Başsavcısı olan Tansel Çölaşan darbeyi ve darbecilerin hukukunu savundu, Menderesler'in idamı için "Sonra ne oldu? Çok güzel bir Cumhuriyet dönemi" diye konuştu.

"27 MAYIS DEVRİMDİ"
Ankara Barosu'nun bir toplantısında konuşan Tansel Çölaşan'a göre, 27 Mayıs darbe değildi: Halk orduya görev verdi, toplumsal dönüşüm oldu. Her ihtilal darbe değildir, 1960'ta yapılan aslında ihtilal değil, devrim.

"İDAMLAR YERİNDEYDİ"
Çölaşan dava gerekçesi dışında Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idam edilmiş olmasından memnun: Cumhuriyet'e ihanetten yargılanmalıydılar; cezalandırılmaları gerekliydi. Ne oldu, çok güzel bir dönem yaşadık.

"TÜRKLER MENFAATÇİ"
Danıştay Başsavcısı'nın başka biri söylese TCK 301'e girecek şu sözleri de çok tuhaf: Türk toplumu menfaatine düşkün. Atatürk boşuna 'Türk milleti uludur, güzeldir' demedi, Türk milletine vasıf kazandırmaya çalıştı.

"KUR'AN ÖYLE DEMİYOR"
Çölaşan'ın demokrasi özürlü yorumlarından din de nasibini aldı: Kapanmak özgürlük değil, Kur'an'da örtünme yok. Arapça ezan ve Adnan Menderes'in Said Nursi'nin elini öptüğünü görmek beni dinden soğuttu.