BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,11
ALTIN 2.518,82
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan'dan Ilıcak'a tokat gibi cevap

Emin Çölaşan, PKK mayınlarının stabilize yollardan ötürü patladığını yazdı. Nazlı Ilıcak, "Kaynağını açıkla" tepkisinde bulunmuştu. Çölaşan, sonunda kaynağı açıkladı.

Abone ol Emin Çölaşan'ın Güneydoğu'da patlayan PKK mayınlarının "Stabilize" yollara bağlaması ve hükümete sert eleştirilerde bulunması, Nazlı Ilıcak'ın tepkisine yol açmıştı. İkili uzunca bir süre "Kaynak" tartışması yaptı. Emin Çölaşan, 'İşte belgesi!.. Şimdi inkár edenler konuşsun!' isimli yazısında Ilıcak'a tokat gibi cevap verdi...

Yazı: Emin Çölaşan
Kaynak:
www.hurriyetim.com.tr 

SEVGİLİ okuyucularım, Güneydoğu’da asfaltlanmayan, bu yüzden kolaylıkla mayın döşenen toprak ve stabilize yollarda yaşanan acıları ısrarla yazdım. PKK bu yollara mayın döşüyor, askerlerimiz şehit düşüyordu. Ayrıca operasyona gitmeleri gecikiyor, ortaya pek çok sorun çıkıyordu. 
     

Askerler ilgili makamlara başvuruda bulunup yolların asfaltlanmasını istiyor, ancak ‘ödeneksizlik’ nedeniyle çoğu yapılmıyordu.

Bunları yazdım. Önce Nazlı Ilıcak iktidar yağcılığı nedeniyle yalanlamaya kalkıştı. Durumu araştırmış ve ‘hükümet yetkilileri’ böyle bir şey olmadığını kendisine söylemişler! Bana ipe sapa gelmez çağrılarda bulunuyordu:

‘Haber kaynağını açıkla... Yazdıklarının belgesini göster.’

Sonra aynı yalanlamayı Başbakan, Maliye Bakanı ve başka hükümet üyeleri yaptı! Böyle bir durum yoktu! Kendilerine askerlerden istek gelmemişti.

Konuyu ısrarla sürdürdüm. En sonunda Milli Savunma Bakanlığı yazılı açıklama yapmak zorunda kaldı ve beni doğruladı. Ancak onlar da gerçeği tam olarak belirtmediler. Yazılı açıklamadaki temel cümle şöyle idi:

(Askerlerin istediği) 4.000 kilometrelik asfaltlama ihtiyacına karşılık, bakanlıkların imkánlarını zorlayarak karşılanan/planlanan miktar 1.205 kilometredir.’

‘Karşılanan’
ayrıdır, ‘planlanan’ ayrıdır. Önemli olan ne kadarının planlandığı değil, karşılandığıdır. Bakanlık onu belirtmekten özenle kaçınıyordu.

Neyse, bu yazılı açıklama bile yazdıklarımın doğru olduğunu, askerlerin mayın belasından korunmak için asfalt istediğini, ancak bu isteklerin çoğunun parasızlık nedeniyle karşılanmadığını kanıtlıyordu.

* * *

Geçtiğimiz günlerde gündem çok yoğundu. Bu konuda somut belge açıklamak için bu günü beklemek zorunda kaldım.

İşte belgesi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından Bayındırlık Bakanlığı’na (Genelkurmay Başkanı adına Tümgeneral Yurdaer Olcan imzasıyla) gönderilen 18 Temmuz 2005 tarihli yazı.
(Belge üzerindeki karalamalar, hangi birlikler ve hangi yollar olduğu belli olmasın diye tarafımdan yapıldı.)

Bu kadarı acaba yeter mi?.. Yoksa başka belgeler de isterler mi!

Şimdi konuşma sırası hem benden bu konuda belge isteyen Nazlı Ilıcak’ta, hem de yazdıklarımın doğru olmadığını, kendilerine bu doğrultuda istek gelmediğini söylemekten çekinmeyen hükümet üyelerinde!

Buyurun bakalım, konuşun!