BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,92
ALTIN 2.437,65
HABER /  GÜNCEL

Çok kuvvetli kar geliyor hava durumu bu illerde kötü

VAN , Düzce, Karabük , Kastamonu, Zonguldak, Bartın , Sinop, Bitlis ve Siirt için çok kuvvetli kar uyarısı geldi. Meteoroloji son hava durumu raporunda bu iller için alarm verdi. 20 santimi aşan kar yağacak.

Abone ol

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminini güncelledi ve 2 bölge için alarm verdi. Yoğun ve yer yer kuvvetli kar yağışı 11 ilde etkili olacak. Kar yağışı bu gece saatlerinden itibaren etkili olacak.

Meteorolojinin sitesinde yayınladığı uyarıya göre kuvvetli kar yağışı Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesini vuracak. Kar yağışı bu gece etkisi artacak ve 15 Şubat çarşamba günü çok kuvvetli kar bastıracak.

Meteorolojinin Güneydoğu bölgesinde uyarı verdiği iller Hakkari, Şırnak, Bitlis, Van'ın güneyi ile Siirt oldu. Meteorolojinin batı karadeniz için alarm verdiği iller ise Düzce, Karabük , Kastamonu'nun kuzeyi ile Zonguldak, Bartın ve Sinop'un iç ve yüksek kesimlerinde oldu. Bu illerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı görülecek ve 20 santimi aşan kar birikintisi bırakacak.

Yer yer kuvvetli rüzgarla birlikte etkili olması beklenen kar yağışlarının ulaşımda sıkıntı yaratacak boyutta olacağı bildirildi.

İSTANBUL HAVA DURUMU NASIL?
İstanbul için yapılan 5 günlük hava durumu tahminine göre kar yağışı 15 şubat çarşamba ve 16 şubat perşembe günü sulu kar şeklinde görülecek. Cuma günü İstanbul'a güneş geliyor ve hava sıcaklığı yükselmeye başlıyor.