BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çocukları derste sünnet ettiler

Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulunda ''Sünnet Teknikleri'' dersi kapsamında,6 yaşındaki 2 çocuk sınıfta sünnet edildi.

Abone ol Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulunda eğitim gören 20 öğrenci, okulda ''Sünnet Teknikleri'' dersi kapsamında, 6 yaşındaki Ali Yaya ile Osman Cumhur Küçük'ün sünnetini izledi.

Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Hayati Sağlam'ın yaptığı sünneti izleyen öğrenciler, sordukları sorularla, müdahale hakkında bilgi aldı.

Dr. Sağlam, gazetecilere, çocukların sünneti için ailelerinden izin aldıklarını belirterek, ''Gerekli testler yapıldıktan sonra 2 çocuğun sünnet işlemi yapıldı. Sünnet işlemi, sağlık açısından büyük önem taşıyor. Amacımız, üniversitede sağlık eğitimi alan gençlerimize, bu işlemin sağlıklı ve doğru şekilde yapılmasını öğretmek. Bunun için 3 yıldır öğrencilerimize sünnet konusunda teorik ve uygulamalı dersler veriyoruz'' dedi.

Yaklaşık 45 dakika süren sünnet işleminin ardından, 2 çocuk için daha sonra Muğla Üniversitesi Fethiye Sağlık Yüksekokulunun bahçesinde, ''sünnet eğlencesi'' düzenlendi. Etkinliğe katılanlar, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.