BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,74
ALTIN 2.395,34
HABER /  POLİTİKA

Paşaya cezayı kim kesecek?

Vekillere İdare Amirleri, memurlara yöneticileri ceza kesecek. Ama özel durumlarda ceza kesmelerde kargaşa yaşanacak..

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL


ANKARA/ 19 Mayıs’ta yürürlüğe girecek sigara yasakları kapsamında TBMM yerleşkesinin kapalı alanlarında da uygulanacak sigara yasağının uygulamasına ilişkin bir yönetmelik hazırlandı.

TBMM Başkanlığınca hazırlanan sigara içme yasağını genişleten kanunun uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen yönetmelik hükümleri uygulanırsa milletvekillerine de ceza kesilecek.

Yönetmelikte, 19 Mayıstan itibaren uygulanmasına başlanacak sigara içme yasağının, Mecliste hangi usul ve esaslarla uygulanacağına yer veriliyor. Yönetmeliğe göre, Meclisin kapalı alanlarında sigara içen milletvekillerine, TBMM idare amirleri, memurlara ise görevlendirilecek yöneticiler tarafından ceza kesilecek.


YA PAŞA GELİRSE
Kanun kapsamında yer alan cezaların tamamının uygulanacağı belirtilen yönetmelikte, cezaların tahsiline ilişkin düzenleme de yer alıyor. Hazırlanan yönetmelik, haftaya toplanması beklenen TBMM Başkanlık Divanı tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Ancak henüz Meclis’te görev yapan basın mensupları ve ziyarete gelen Belediye Başkanı, Vali, Emniyet Müdürü, askeri temsilciler gibi kişilere kimlerin ceza kesebileceği netleştirilemedi. Örneğin Genelkurmay Başkanı Meclis ziyareti sırasında sigara yasağını delerse ya Başbakan ya da TBMM Başkanının bizzat ceza kesmesi gerekecek. Bir bakanın sigara yasağını delmesi halinde de ancak Başbakan ve TBMM Başkanı ceza kesebilecek. Bu tür durumlarda ne yapılacağı ne kanunda ne de yeni hazırlanan yönetmelikte net değil.