BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.524,43
HABER /  GÜNCEL

Lastik sektöründe grev kararı

DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikasının, sektördeki yaklaşık 4 bin üyesini ilgilendiren grev kararı, fabrikalara asıldı.

Abone ol Lastik-İş Sendikası Genel Sekreteri Nuri Serim, Türk Pirelli Lastikleri AŞ Kocaeli Fabrikası önünde toplanan sendika üyesi işçilere hitaben yaptığı konuşmada, sendika ile işverenler arasında aralık ayında başlayan ve yaklaşık 4 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde, ara bulucu aşamasında da anlaşma sağlanamadığını anımsattı.

Görüşmelerde, toplam 59 maddeden 30'unda anlaşma sağlanamadığını ifade eden Serim, tüm tekliflere açık olmalarına karşın, işverenlerin masaya oturmama taraftarı olduğunu öne sürdü.

''En iyi sözleşmeler masada biten sözleşmelerdir ama grev olacaksa da greve hazırız'' diyen Serim, Türkiye koşullarını, mücadeleyi, kavgayı iyi bildiklerini, ancak uzlaşıyı ve hoş görüyü de benimseyen bir sendika olduklarını bildirdi.

Serim, şöyle konuştu: ''Masanın ucu açık, işverenlerimizi bekliyor, toplu sözleşmenin masada bitmesini istiyoruz. Sendikamızın toplu sözleşme duruşu bellidir. Lastik-İş'in gücünü işçiden alan bir mücadele azmi vardır. Lastik işçisi belki daha fazlasını hak ediyor ama toplu sözleşmelerimiz Türkiye koşullarına göre hep çok iyi oldu. Eğer bu süre içerisinde anlaşma sağlanamazsa hareketli günler gelecektir.''

Konuşmanın ardından, Serim, Kocaeli Şube Başkanı Hasan Hüseyin Çakar ile birlikte alkışlar arasında sendikanın almış olduğu grev kararını fabrikanın girişindeki binanın camına astı.

Lastik-İş Sendikası, 1 ocak 2008'den itibaren 2 yıl geçerli olacak sözleşmenin ilk altı ayında yüzde 12, sonraki altı aylık dönemlerde de enflasyon oranında ücret zammı istemişti.