BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çocuklara sütü alıştırmamız lazım

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Eminönü’nda katıldığı bir sergi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul’da dağıtılın sütlerle ilgili bir zehirlenme vakası bulunmadığını, konunun öğrencilerin süte alışmaları ile ilgili olduğunu söyledi. Mutlu, dağıtılan sütlerin toplatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını, süt dağıtımının süreceğini ifade etti.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, Eminönü’nda katıldığı bir sergi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Dağıtılan sütlerle ilgili gerekli bütün numunelerin alındığını ve kontrollerin yapıldığını anlatan Mutlu, “Bu, çocuklar için iyi bir tablo değil ama mutlaka süte çocuklarımızın alışması gerekiyor. Dolayısıyla süt dağıtımını elbette devam ettireceğiz. İstanbul için 70-75 civarında öğrenci, bir kısmı okuldayken rahatsızlandı, bir kısmı hastaneye getirildi. Ancak hiç birisi ilgili şu anda zehirlenme ile ilgili bir vaka yok. Toplam 5-6 ilçemizde 5-6 okulumuzda oldu. İstanbul’un geneli düşünüldüğünde önemli bir sayı değil ancak bir tek çocuğumuzun dahi etkilenmesi bizim arzu ettiğimiz bir şey değildir. Fakat olayın zehirlenme olmaması bizim için önemli. Böyle bir sorun yaşamıyoruz. Süt dağıtımına devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Vali Mutlu, sütlerin içeriği ile ilgili şu ana kadar kendilerine akseden bir olumsuzluk bulunmadığını belirterek, ilave tedbir alınmasını gerektirecek bir durum olmadığını ve işin başında gerekli bütün tedbirlerin alındığını belirtti.

Mutlu, Pazar günü yapılacak mitinglerle ilgi bütün tedbirlerin de alındığını ifade ederek görevlilerin bütün tedbirleri alacağını dile getirdi.