BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  SAĞLIK

Çocuklar neden uyumayı reddeder?

Sizin çocuğunuz da geceleri yatmıyor, sabahları kalkmıyorsa evinizde bir uyku düzeni problemi var demektir. Peki çocuklar neden uyumayı reddeder?

Abone ol

Uyku sorunu nedir? Çocuklar neden uyumayı reddeder? sorusunu www.elmaelma.com anne ve çocuk yazarı Deniz Temur aracılığı ile yanıtladı.

En yaygın gerekçe, çocukların gündüzleri anne ve babaları ile yeterince kaliteli ve uzun zaman geçirmemiş olmasıdır. Bir diğer neden ise çocukların gündüz yaşadıklarını anne ve babalarına anlatma ihtiyacıdır. Eğer anne, baba ve çocuklar arasında kaliteli bir iletişim kurulmamışsa, çocuklar uyumayı reddedip aileleri ile iletişime geçmek isteyecektir.

Bununla birlikte evde uyku düzeninin sağlanmamış olması da çocuğun uyumayı reddetmesi için en yaygın gerekçelerdendir. evde hayat devam ederken çocukların uyumayı reddetmeleri gayet doğaldır.

Bunlar çocukların uyumayı reddetmesindeki duygusal nedenler. Bir de fiziksel nedenler var: Reflü, kas ağrıları, burun tıkanıklığı, fiziksel sorunlar uykuya yatan çocukları rahatsız edeceğinden uyumayı reddedebilirler.

Yaygın bir gerekçe de çocukların karanlıktan ve yalnız kalmaktan kormalarıdır. Bu durumlarda aileler basit önlemlerle bu sorunları aşabilirler.