BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  MAGAZİN

Çocuklar Duymasın'n Seyyar Tayyar'ı Muhammed Emin Gümüşkaya'ye ne oldu sağlık durumu nasıl

Çocuklar Duymasın'daki Seyyar Tayyar karakteriyle izleyicinin gönlünde taht kuran usta oyuncu Muhammed Emin Gümüşkaya yoğun bakıma kaldırıldı. Peki uhammed Emin Gümüşkaya'ya ne oldu? Sağlık durumu nasıl? İşte Çocuklar Duymasın'ın Seyyar Tayyar'ına dair merak edilenler...

Abone ol

Çocuklar Duymasın dizisinde Seyyar Tayyar rolüyle dikkatleri üzerine çeken ünlü oyuncu Muhammet Emin Gümüşkaya, gün içerisinde KOAH atağı şüphesiyle Pendik’te bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede solunum cihazına bağlanan ünlü oyuncu Gümüşkaya, yoğun bakıma alındı.

EMİN GÜMÜŞKAYA KİMDİR?: Emin Gümüşkaya, 10 Ocak 1948 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Tam adı Muhammed Emin Gümüşkaya’dır. Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun oldu.1985 yılında “Bay Alkide oynayarak dizi oyunculuğuna başladı. Özellikle 2010 yılında Çocuklar Duymasın adlı dizide başarıyla canlandırmış olduğu Seyyar Tayyar karakteri ile halkın sevdiği oyuncular arasına girmeyi başardı.

Emin Gümüşkaya, Tiyatroya 1964 yılında Bursa Halkevi’nin Oda Tiyatrosu’nda, Orhan Asena‘nın Kapılar adlı oyununda Topal rolüyle başladı. William Shakespeare tarafından yazılan Hırçın Kız adlı tiyatro oyununda aldığı rol ile 1972 yılında Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosuna geçti. Daha sonra pek çok oyunda rol aldığı gibi yönetmenlik de yaptı.

1994 yılında bu görevine ek olarak Osmangazi Belediyesi’nin sanat danışmanlığını üstlendi. Beledri binasının elden geçirilmesini sağlayarak burada tiyatro oyunculuğu kursları düzenledi ve yönetti.

2002 yılında Devlet Tiyatrolarından emekli oldu. İlk eşinden boşanmış olan Emin Gümüşkaya’nın bir çocuğu vardır. Emin Gümüşkaya, 12 Şubat 2001 yılında tiyatrocu Belgin Bilgin ile evlendi.

Çocuklar Duymasın'ın Seyyar Tayyar'ı yoğun bakımdaÇocuklar Duymasın'ın Seyyar Tayyar'ı yoğun bakımdaÇocuklar Duymasın'ın Seyyar Tayyar'ı yoğun bakımdaÇocuklar Duymasın'ın Seyyar Tayyar'ı yoğun bakımdaHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN