BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL

BİM indirimli ürünler hangisi 50 indirimli ürün güncel listesi

Enflasyonla mücadele kapsamında birçok market, şirket ve kurum yüzde 10 indirim kararı aldı. Türkiye'de binlerce şubesi olan BİM marketler de yüzde 10 indirim kampanyasına destek verdi. Peki BİM'de hangi 50 ürün yüzde 10 indirimle satılacak? İşte BİM indirimli 50 ürün listesi...

Abone ol

BİM 50 ürüne 2 ay boyunca yüzde 10 indirim uygulayacak. Peki BİM'de hangi ürünler indirimde, hangi 50 ürün kaç paraya satılacak araştırması ise vatandaşın gündeminde. BİM indirimli 50 ürün hangisi tam listesi güncellendikçe haberimizde detaylı yer alacak...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan enflasyonla mücadele programı kapsamında, Carrefour, Migros, BİM, Şok ve Metro marketler zinciri, iki ay süreyle 50 üründe yüzde 10 indirim kararı alırken, Çaykur önümüzdeki dönemde zam yapmama kararı aldı. KOSGEB alacaklarına da ilave erteleme yapıldı.

Enflasyonla Mücadele Programı, marketlerin indirim kararı ile birlikte uygulanmaya başlandı.

HANGİ MARKETLER KAMPANYAYA DESTEK VERDİ: 5 büyük market zincirinden 50 üründe yüzde 10 indirim
Ülkemizdeki en büyük market zincirlerinden CarrefourSA, Migros, BİM, Şok ve Metro, iki ay süreyle 50 üründe yüzde 10 indirim kararı aldı.

*Et ve Süt Kurumu (ESK) da 10 üründe yüzde 10 indirim, Atatürk Orman Çiftliği 14 üründe yüzde 10 indirim yaptı.

*Sıvı ve toz gübre ile yemde yüzde 10 indirim yapılırken, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) de, pirinci yüzde 20-40 arasında indirimle satmaya devam edecek.

*Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü de (Çaykur) önümüzdeki dönemde zam yapmayacak.

*KOSGEB alacaklarında da 3 ay ilave erteleme yapıldı.

BİM SAHİBİ KİMDİR: Türkiye'nin en çok tercih edilen marketlerinden biri olan BİM'in patronu kimdir? Ucuz et satacak marketler listesinde yer alan BİM ne zaman kurtulmuştur? BİM (Birleşik Mağazalar A.Ş.) sahibi  Mustafa Latif Topbaşkimdir ve aslen nerelidir? 

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ KİMDİR?

Mustafa Latif Topbaş 1944 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Ahmet Afif Topbaş’ın kardeşidir. Evli ve 4 çocuk sahibi olan Mustafa Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş, Sabri Ülker’in torunu Ali Ülker ile evlidir.

Mustafa Latif Topbaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile hiçbir akrabalık ilişkisi yoktur.

 Mustafa Latif Topbaş, Bahariye Mensucat A.Ş. adında tekstil sektöründe faaliyet gösteren aile şirketinin ortakları ve yöneticilerinden biri olarak 1961 yılında iş hayatına başlamıştır. İlerleyen zamanlar da muhtelif sanayi ve ticaret şirketlerinde kurucu ve idareci olarak görev yapmıştır.

Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu’nun 1994 yıllarında kurmuş oldukları BİM (Birleşik Marketler A.Ş)’in kurucu ortakları arasında Mustafa Latif Topbaş da yer almıştır. Burada İdare Meclisi Başkan Vekili olarak görev almıştır. 2005 yılından itibaren İdare Meclis Başkanlığı, 2010 yılından itibaren ise İcra Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir.

1996 yılında, Mustafa Topbaş, Ülker ailesi ile ortak Ak Gıda‘yı kurdu. Mustafa Latif Topbaş’ın kızı Fatma Topbaş, Sabri Ülker’in torunu Ali Ülker ile evlidir.

BİM’in hedefi maliyetleri minimum seviyeye indirerek, tüketiciye en ucuz ürünü sunmaktı. Bu amaçla düşük gelirli mahallelerde mağazalaşmaya başlayan BİM, tüketicinin ilgisiyle bugün başarılı bir iş modeli haline geldi. Zapsu ailesi 2003 yılında BİM hisselerini sattı. BİM 2005’te 496 milyon dolarlık piyasa değeri ile halka açıldı. 1994 yılında 21 mağaza ile işe başlayan BİM, 2013 yılında 2009 mağaza sayısına ulaştı.