BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.440,93
HABER /  DÜNYA

Çocuk sevgisi hacizlik etti

Bursa’da, kredi çekerek uzun yıllar hayalini kurdukları evi satın alan 15 yıllık evli çift, sürpriz üçüz bebeklerini kredilerini ödeyememe p...

Abone ol

Bursa’da, kredi çekerek uzun yıllar hayalini kurdukları evi satın alan 15 yıllık evli çift, sürpriz üçüz bebeklerini kredilerini ödeyememe pahasına dünyaya getirdi. İpotekli evleri hacizle satılmak üzere olan çift, yetkililerden yardım istedi.
Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan Ahmet Kündek (43) ve Birsen Kündek ((34) çifti, 15 yıl önce evlenerek iki çocuk sahibi oldu. Gece gündüz demeden süthanelerde çalışan baba Ahmet Kündek, Beyza Nur ve Kaan ismini verdikleri çocuklarını zor şartlarda büyüttü. Sürekli kirada oturmak zorunda kalan genç çiftin tek hayali bir gün ev sahibi olabilmekti.
Bu hayallerini sonunda bir bankanın kendilerine verdiği 42 bin TL ile gerçekleştiren Kündek çifti, çocuklarının da büyümesiyle birlikte iki koldan çalışarak kredi taksitlerini düzenli olarak ödemeye başladı. Ancak bundan yaklaşık 1,5 sene önce anne Birsen Kündek, karın ağrısı şikayetiyle gittiği doktordan hamile olduğunu öğrendi.
İKİZ DENDİ ÜÇÜZ ÇIKTI
Hastaneden buruk bir sevinle ayrılan Birsen Kündek, “Doktor bana, ‘Gözün aydın. Üçüz gibi görünüyor, ama muhtemelen biri kist, yani ikiz bebeklerin olacak’ dedi. Eşime hamile olduğumu söyledim, ancak ikiz olduklarını söyleyemedim. Eşim de çok şaşırdı, ‘Artık sen çalışamayacaksın, benim daha çok çalışmam lazım’ dedi. Bir sonraki ay kontrole gittiğimde bir şok daha yaşadım, doktorların kist dedikleri de çocuk çıktı. Her biri ayrı ayrı keselerde gelişmişler” dedi
Neye uğradığını şaşıran Kündek çifti, banka kredisi ve iki çocuk masrafının üzerine büyük bir sürprizle gelen üçüz bebeklerini şartlar sebebiyle aldırmayı düşündü, ancak ikisinin de buna gönlü razı olmayınca bebekler dünyaya geldi.
Artık çok daha fazla çalışması gereken Ahmet Kündek, maaşını zamanında alamamaya başlayınca iş yerinde sıkıntılar yaşadı. Sonunda işvereniyle mahkemelik olan Kündek’e 13 yaşında okula giden oğlu Kaan da yardım etmeye başladı. Hafta sonları tanıdıkları bazı esnafların yanına yardıma giden Kaan, ailesinin sıkıntılarını hafifletmeye çalıştı. Vakit kaybetmeden başka bir süthanede işe başlayan Ahmet Kündek’in yakasını bu sefer de hastalık bırakmadı. Böbreklerinden rahatsızlanan baba geçen hafta ameliyat oldu.
Üst üste gelen talihsizliklerle büyük darbe alan Kündek ailesinin bankaya olan kredi taksitleri ödenemeyince banka ipotekli olan evi satışa çıkardı. 5 çocukla büyük bir mücadele veren Kündek çifti kara kara düşünürken, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
(İHA)